Ligde aldığı başarısız sonuçlarla zor günler geçiren Batman Petrolspor, Ziraat Türkiye kupasının 3. turunda deplasmanda karşılaştığı Elazığspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla yenmesi elbette sevindirici. Fakat bir de madalyonun öbür yüzüne bakmak gerek.

Ligde mali olarak zor günler geçiren yılların köklü kulübü Elazığspor, Batman’dan beter. O deplasmanda alınan farklı galibiyet, Pazar günü Batman’da Tokat ekibi Erbaa’yı konuk edecek olan Batman Petrolspor’u sakın yanıltmasın. Daha geçen Pazar Lüleburgaz’ın Velimeşespor karşısında Kırmızı-beyazlıların aldığı mağlubiyetin sancısı yaşanıyor.

Ligde oynadığı 4 maçtan 2 puan toplayabilen Kırmızı-beyazlı ekipte her şey süt liman değil.

Petrolspor’da sorun diz boyu.

Teknik Direktör Mehmet Ak’ın uyumsuzluğu mu? Futbolcuların performanslarından uzaklığı mı bunlar bir yana. Şimdiden başarısız sonuçlar peş peşe geldi diye futbolculara yüklenmenin anlamı da yok. Çünkü bu sporcular devre arasına kadar Batman’da… Eğer başarılı sonuçlar alınmak isteniliyorsa; bu futbolculara destek şart. Eğer önümüzdeki haftalarda başarısızlığın faturası Teknik Direktör Ak’a kesilecekse sözleşmedeki tazminat meselesi de kulüp için büyük sorun!..

Asıl sorun daha başka.

Türkiye Petrolleri’nden takımı bir kuruş vermeden alan kulüp yöneticilerinin, süreç içerisinde 58 yıllık kulübü bir birlerine hisse karşılığı devretmeleri de ayrı bir tartışma konusu.

Bu kulübün şehre mal olması, doğrusunu söylemek gerekirse zor görünüyor. Çünkü her ne kadar adı Batman Petrolspor olsa da bu kulüp hissedarların…

Her şeye rağmen Batman’ın sporsever bir Valisi var. Bu değerli yöneticinin şevkini kırmaya kimsenin hakkı yok.

Son 5 yıldır bu kulübe tesis imkanı sunan Türkiye Petrolleri Bölge Müdürü Mustafa Demir’in de katkısını inkar etmemek gerek.

Hemen her sene kulübü yüz üstü bırakmaya gönlü razı olmayan Vali Ahmet Deniz, maddi ve manevi her türlü desteği vermesine rağmen yine de Kırmızı-beyazlı kulüpte manzara değişmiyor.

Bu kulübün bir hissesini satın alan hissedar, o gün ki şartlarla örneğin 100 bin dolar bozup almışsa; şimdi ki kurdan parasını istediğini de yine kulüp yöneticileri tarafından ileri sürülüyor.

Bunlar bizim iddiamız değil. Kulüp yöneticileri, bu hisse sorununu her yerde dillendiriyor.

Haksız da değiller.

Hisse sorunu çözülmeden bu kulüpte işlerin düzelmesi de zaman alacaktır.

Ve son yıllarda olduğu gibi kulübü yine hedefinden uzaklaştıracaktır.

Bu takımın ‘Batman’ın olup olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Daha ligin başı.

Şimdiden sorunlar gün yüzüne çıktı.

Birkaç ay sonra futbolcuların alacakları yani ikinci peşinatları, primleri ve diğer sorunlar da Petrolspor kulüp yöneticilerinin önüne gelecek.

Kulüp Başkanı, yönetim, teknik heyet ve futbolcuların gidip-gelmesi önemli değil, kulüpte kurumsallaşmanın olması şart…

Geçmişte Türkiye Petrolleri bünyesindeyken de Petrolspor, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de izlediği Maltepe karşısında 5-1 galipken, yönetim istifaya çağrılıyordu… Bunlar tipik bir Batman klasiğidir.

Özetle; Elazığ deplasmanından alınan farklı galibiyet, Batman’ın spor kamuoyunu bir nebze de  mutlu etmiştir. Elazığ karşısında ikinci yarıda oyuna giren Petrol’ün akademik lig takımından genç Aydın’ın asistleri ve oyuna katkısı büyüktü. Altyapıdan gençlere şans verilirse neler başaracaklarını bir kez daha gördük. Bu gençleri bir süredir keşfeden ve yetiştiren antrenör Selman Gönül ve çalışma arkadaşlarıdır.

Umarız, daha ligde galibiyeti olmayan Petrol, Pazar günkü konuğu Tokat Erbaa’yı yenip yoluna devam eder…

Editör: TE Bilişim