Arif ARSLAN

2015-2016 Futbol sezonu için takım yöneticilerinin harıl harıl çalıştığı günlerdeyiz.
Batman’ın profesyonel ligde bir, bölgesel ligde de bir temsilcisi var.
Petrolspor ve Gercüş Bağlarspor, yıllardır ayrı liglerdeler ama aynı nakaratlarla spor kamuyonunun karşısındalar.
Büyük umutlarla Batman Petrolspor’a alan iyi niyetli Kulüp Başkanı Aydın Gülmez’in iki yılda kırmızı-Beyazlı ekibi “PTT ligine çıkaracağım” sözlerini dün gibi anımsıyoruz.
Geçen sezon iki takım kuran ve ciddi bir bütçeyi heba eden Batman Petrolspor, şayet iki takım ligden çekilmemiş olsaydı, belki de şimdi diğer takım Gercüş’ün grubunda olurdu.
Önümüzdeki sezon 4 takımın düşeceği bir grupta yer alacak olan Batman Petrolspor, şu günlerde suskun.
Takımın başına getirilen Orhan Kapucu ve yerli yardımcılardan oluşan ekip, bakalım nasıl bir transfer politikası izleyecek?
Transferde önceki sezonun çok gerisinde bir çalışma yapılacağı ortada.
Bazı amatör ile eski futbolcularla irtibatta olan Kırmızı-Beyazlı ekibin transfer komitesinin çalışmalarını merak ediyoruz.
İyi niyetli Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, boş durmuyor.
Bir ayağı Türkiye Futbol Federasyonunda bir diğeri ayağı ise Beşiktaş’ın yönetiminde etkili olan Muzaffer Nasıroğlu başta olmak üzere futbolda sözü geçenlerle diyalog içinde olan Gülmez, kuşkusuz iyi bir takım planlıyor.
Fakat yıllarca aktif futbol oynayan, menajerlik yapan ve spor kamouyuyla iç içe olan Kırmızı-Beyazlı ekibin yöneticilerinin iki yıldır iyi bir ekip kuramamanının sancıları da biliniyor...
Futbolu bilenlerin, bir dönemler büyük başarılarla adından söz ettiren ve bir üst lige çıktığında en fazla gol atan takım unvanını elde eden o eski Petrolspor’u mumla aratır oldular...
Neredeyse 15 yıldır 3. lige demir atan 55 yıllık mazisi başarılarla dolu bir kulübün artık ‘ligde kalma’ parolasıyla yeni bir sezona başlaması futbolseverleri iyice tribünlerden uzaklaştıracaktır.
Batman’a 15 bin kişilik yeni stadyum yapılıyor. Bu stadyumun geciktiğini her defasında bu sutünlara alıyoruz ama bir futbol takımının 15 yıldır aynı ligde mücadele etmesi başarısızlık değil de nedir?
Üstelik teknik heyet ve yönetiminin hemen hemen tümünün bir dönemler Kırmızı-Beyazlı formayı giydiği bu kulüpte başarı çıtasını yükseltmenin zamanı geldi, geçti...
Kısacası; sezon yaklaşıyor, aynı nutuk ve nakaratlar devam ediyor...

Editör: TE Bilişim