** Sporda 2017-2018 sezonu geride bırakan Batman Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün gecesine il yöneticileri ilgi gösterdi. Sporcularla bir araya gelen Vali Ahmet Deniz: “Eğitimde, sağlıkta, sporda ve kültürel faaliyetlerle Batman'ı daha güzel yerlere taşıyacağız” dedi.

** Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ise; “Sporda alınan başarılar, dereceler tabi ki önemlidir. Fakat bir kişi sporda hayatı boyunca hiçbir başarı, hiç bir madalya almasa da birey olarak sporun ve sanatın ona kattıklarının değeri hiçbir şeyle ölçülemez” diye konuştu.

KULÜBÜN BAŞARILARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Batman Belediyesi Gençlik Spor Kulübü 2017-2018 sezonu, TP Kristal Park’taki ödül töreniyle son buldu. Programa Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Doç. Dr. H. Murat Şahin, bazı kurum müdürleri, spor camiasının tanınan simaları ve sporcular katıldı.  Ödül töreninde Batman Belediye Spor Kulübünün almış olduğu başarı ve dereceye girenlerin slayt gösterisi sunumunu gerçekleştiren Kulüp Başkanı Doç. Dr. H. Murat Şahin, geceyi ve bu güzellikleri sporculara yaşatan Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy başta olmak üzere emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

“BATMAN’I DAHA GÜZEL YERLERE TAŞIYACAĞIZ”
Ödül töreninde konuşan Vali Ahmet Deniz: “Bütün kurumlarımız el ele vererek, Batman'ı daha güzel yerlere getireceğiz. 30-40 Yıldır bu şehir bölücü terör örgütünün baskısında çok büyük sıkıntılar çekti. Ama şimdi bunu telefi etme zamanıdır. Bunu hep beraber yapacağız. Eğitimde, sağlıkta, sporda ve kültürel faaliyetlerle Batman'ı daha güzel yerlere taşıyacağız. Sporla uğraşan yanlışa bulaşmaz, iyilik peşinde koşar ve güzelliklere sahip çıkar” dedi.   Batman'da yapılan spor altyapı yatırımlarının yanı sıra spor akademisinin yapılacağı müjdesini de veren Vali Deniz, en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını belirterek, göstermiş oldukları başarılardan dolayı sporcuları ve takım yöneticilerini tebrik ederek, başarılar diledi.

“BATMAN’IN YELKEN TAKIMI NEDEN OLMASIN?”
Daha sonra konuşan Belediye Başkan Vekili Aksoy ise kentte yelken takımı kurmayı planladıklarını söyledi. Aksoy, şöyle devam etti: “Gençlerimizi, çocuklarımızı spor ve sanat ile buluşturduk. Dünyada ülkeler arasında ciddi bir rekabet var. Sporda alınan başarılar, dereceler tabi ki önemlidir. Fakat bir kişi sporda hayatı boyunca hiçbir başarı, hiçbir madalya almasa da birey olarak sporun ve sanatın ona kattıklarının değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Çünkü spor yapan insan her şeyden önce kendine güvenen, ahlaklı ve centilmen bir insandır. Bu yaz gençlerimiz 6 ay süre ile buz pateni ve körling dallarında spor yapacaklar. İsviçre’nin denizi yok ama donanması var. Batman’ın da denizi yok ama neden bir yelken takımı olmasın? Engelli kardeşlerimizi bu yıl Marmaris’e yelken yarışmalarına göndereceğiz. İnşallah Ilısu Barajında su tutulmaya başlandığında kulübümüzün bir şubesi neden olmasın?” diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim