** Basını bilgilendirme toplantısında konuşan Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç: “Ligde istediğimiz noktadayız. Şehir, takımı sahipleniyor. Artık şampiyonluk yaşamanın zamanı geldi. Camia olarak buna inandık” dedi.

“KENTTE CİDDİ BİR SAHİPLENME VAR”
Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç ve Teknik Direktör Tarık Yurttaş, takımın gidişatı hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Batman Barosu yönetiminin ev sahipliğinde Litai cafede düzenlenen toplantıya Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, avukat Kadir Aydiş ve futbolculardan Atilla, Reha, Hakan ve Hasan da katıldı. Kentte Petrolspor’a yönelik ciddi bir sahiplenmenin olduğunu belirten Kulüp Başkanı Konaç: “Esnafımızdan vatandaşlarımıza, taraftarından il yöneticilerimize kadar her kesimden güzel bir sahiplenme var. Bu kenetlenmeyle güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.

“BAŞARI GELDİKÇE GİDERLER DE ARTIYOR”
Takımın güzel bir hava yakaladığına da dikkat çeken Konaç, maddi destek çağrısında bulunarak, şöyle devam etti: “Takımda birlik-beraberlik ve başarı inancı üst seviyede. Son iki maçımızda primleri iki katına çıkardık. Haliyle futbolcuların her açıdan motivasyonunu artırmamız gerekiyor. Takıma destek konusunda Valimizin ciddi desteği var. Bazı işadamlarımızın da desteği var ama desteklerin artması gerekiyor. Son süreçte Belediyemizin de 100 Bin TL’lik bir desteği oldu. Ancak finansman olarak çok da iyi noktada değiliz. Bir kulübün bir sezonda ortalama 3 Milyon TL’lik bir gideri söz konusu.”

“ŞAMPİYONLUĞA İNANDIK”
Konaç, şöyle konuştu: “Daha önce hedefimizi açıklamamıştık. Takımda taşların yerine oturmasını bekliyorduk. Bu da oldu. Hedefimiz direkt veya play-off yoluyla şampiyon olmak. İlk yarıda deplasmanda oynadığımız Bingöl maçından sonra takım olarak başarıya kenetlendik. Bu takımın neler yapabileceğini gördük. 12 Maçtır yenilmeyen bir ekibimiz var. Teknik heyet ve futbolcularımıza güvenimiz tam. İkinci yarıda maçlar haliyle çetin geçecek. İlk 5’te yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz. Her zaman dile getiriyoruz, Batman potansiyel olarak bu ligin çok üstündedir. Artık şampiyonluk yaşamanın zamanı geldi.”

“KULÜBÜN GELİRLERİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Yönetim olarak bazı çalışmalarda kulübe maddi olanak sağlamayı da planladıklarını da kaydeden Konaç: “Üç aşamada kulübe gelir sağlamak istiyoruz. Birincisi SMS’lerle bir kampanya oluşturmak. Bu konuda GSM operatörleriyle görüşmelerimiz sürüyor. İkincisi Valilik ve BATSO’nun öncülüğünde İstanbul’da düzenlenecek bir gecede destek kampanyası düzenlemek üçüncüsü de daha önce TP Genel Müdürüyle yaptığımız bir görüşme vardı. Türkiye Petrolleri yönetiminin de takımımıza bir desteği olacak. Bu kısa sürede açıklanabilir. Bunların dışında Batman Park AVM’de Petrol Store için de girişimimiz var. Bu konuda da Baro Başkanımızdan şimdi söz aldık. Takıma kalıcı gelirler oluşturmanın gayretindeyiz” diye konuştu.

“BORCUMUZ YAKLAŞIK 1 MİLYON TL”
Kulübün borçları hakkında da açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Konaç: “Kulübü devraldığımızda 2.5 Milyon TL’lik borç vardı. Borçların çoğu SGK’ya yönelikti. Bu borçları yapılandırdık. Şu anda 980 Bin TL’lik bir borcumuz var. Futbolculara da 300 bin TL’lik bir ödememiz var. Bunu da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Hedefimiz Petrolspor markasını büyütüp, birkaç yıl içinde şirketi halka arz etmek. Kulübe maddi-manevi destekte bulunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim