** Bir dönemler profesyonel ve amatör takımların idman için kullandığı Balpınar sahası, ilgisizlikten atıl duruma düştü. Sahadan sadece eski tribün demirleri kaldı.

BELDE ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR
Batman’a en yakın belde konumundaki Balpınar (Gıresira)’da futbol sahası, ilgisizlikten kaderiyle baş başa kaldı. Bir dönemler Batman’daki profesyonel ve amatör ekiplerin idman yaptığı Balpınar sahasında sadece eski tribünlerin kaldığını belirten futbolseverler; “Bir dönemler Batmanlı futbolcular, Balpınar sahasında yetişiyordu. Burada idman yapılıyordu. Fakat yıllardır ilgisizlik yüzünden bu saha bir türlü semt sahasına dönüştürülmedi. İl yöneticilerimizden ricamız Batman’a en yakın belde konumundaki Balpınar’a mevcut sahayı kazandırmaları. Bir dönemler Balpınarspor amatör lige renk katıyordu. Sahamız olduğu taktirde tekrar amatör ligde yetenekli sporcuları keşfedeceğimize inanıyoruz” diye konuştular.
“ATIL DURUMDAN ÇIKARILMALI”
Batman’da saha sıkıntısının had safhada olduğunu belirten Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Akyol ise Balpınar’daki sahanın yapılması için il yöneticilerin desteğini beklediklerini söyledi. Balpınar saha kazandırılmasıyla amatör takımların idman yapacak saha sıkıntısının da giderileceğini belirten Başkan Akyol, şöyle devam etti; “Balpınar sahası bir dönemler futbolcuların adresiydi. Orada hem kulüp yöneticileri de hem de antrenörler sporcu keşfederdi. Profesyonel takımların bile idman yeriydi. Sahanın standartlara uyacak şekilde yapılacak olması amatör ligdeki takımların da yükünü hafifletir. Çünkü mevcut sahada akşamları 6-7 takım birlikte idman yapıyor. Bu alana sahip çıkılmalı.”

Editör: TE Bilişim