** TFF’nin, disiplin kurulana sevk ettiği ‘barış güvercinleri’yle ilgili Batman Petrolspor A.Ş.’ye ‘ihtar’ cezası verildi.

 

KULÜBE UYARI
Geçen hafta Batman’da oynanan Batman Petrolspor A.Ş.-Sandıklıspor karşılaşmasında konuk takımın izinsiz barış güvercinleri uçurttuğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun disiplin kurulana sevk ettiği Petrolspor’la ilgili karar sonuçlandı. TFF’nin resmi internet sitesinde geçen hafta oynanan maçlarda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen takımlarla ilgili (PFDK) kararlar açıklandı. Kararda şöyle denildi: “Batman Petrolspor Kulübü hakkında, 23.08.2015 tarihinde oynanan BATMAN PETROLSPOR-SANDIKLISPOR Spor Toto 3. Lig 3. Grup müsabakasında, TFF'den izinsiz gösteri yapılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren ‘ihtar cezası’ ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

 

“CEZA BEKLEMİYORDUK”
İhtar cezasını değerlendiren Batman Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Aydın Gülmez: “Biz iyi niyetle özlemini duyduğumuz barışa katkı sunmak için böyle bir girişimde bulunmuştuk. Disiplin kuruluna sevk edildiğimizi duyunca zaten şaşırmıştık. Açıkçası bir ceza da beklemiyorduk. Kurula avukatlarımız savunma bile vermedi. Ama Batman’ın böyle bir haberle gündeme gelmesine sevindik. Sonuçta ne olaylarla ne de intihar vakalarıyla anılmadık. Bu kez barışla anıldık. Olaya bu tarafından bakıyoruz” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim