Son haftalarda aldığı başarılı sonuçlar ile ligde rahat bir nefes alan Batman Petrolspor, Pazar günü saha ve seyircisi önünde grubun vasat takımlarından Artvin Hopaspor’a 1-0 mağlup olarak play-off yolunda büyük bir fırsatı tepti.

Kırmızı-Beyazlı temsilcimiz, rakip karşısında maçın ilk devresinde yediği şansız golle devreye yenik girdi. Maçın ikinci yarısında ise rakibine baskı kuran Petrol, yakaladığı net gol pozisyonlarını değerlendirmedi. Direklere takılan pozisyonları ve şanssızlığı bir türlü aşamayan temsilcimiz, sahada 3 puan bıraktı...

Futbol bu, bazen iyi oynadığınız maçlardan da mağlubiyetle ayrılabilirsiniz…

Maçın hakemi de verdiği kötü kararlarla zaman zaman müsabakanın önüne geçti. Ancak şansız gününde olan Petrol, golü bir türlü bulamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Özellikle bu karşılaşmada son haftaların formda ismi orta saha elemanı Mertcan’ın yokluğunda orta sahanın üretkenlikten uzak oluşu da dikkat çekiciydi.

Karşılaşma sonrası ise rakip takım oyuncularına ve teknik heyetine şeref tribününden küfür edilmesi ahlaki değildi... Şeref tribüne girişleri iyi niyetle yapan Gençlik Spor Müdürlüğü yöneticilerinin iyi niyeti suiistimal edilmemeli. Eğer o noktada oturuyorsanız, ahlaklı da davranmak zorundasınız. Batman, her zaman centilmenliğiyle ön plana çıkmıştır. Bireysel hatalarla kulübe zarar vermemek gerek.

Petrolspor, teknik heyetin değişmesinin ardından seri galibiyetlerle birlikte iyi bir hava yakalamıştı. Hopa maçından da galibiyetle ayrılabilirdi Kırmızı-Beyazlılar… Fakat takımda maddi krizin ciddi boyutlara ulaştığı da ayrı bir gerçek. Futbolcular 2. Taksitlerini almamakla beraber, kulübün piyasadaki esnaflara da borcu daha çok konuşuluyor şu günlerde.

Futbolcular elinden geleni yapıyor. Sportif Direktör Mehmet Gönülaçar ile de güzel bir hava yakaladılar ama takımda huzurun sağlanması için maddi sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Futbol, sadece sahadaki oyundan ibaret değil!

Maçın yanı sıra 15 Bin kişilik yeni stadyumda da dikkatimi çeken bir başka unsur da sahanın çimiydi. Daha önceki yazılarımda kış çiminin ekilmesinin ardından stadın maçlara ev sahipliği yapması gerektiğini belirtmiştim. O dönemde birileri ‘olur mu böyle şey’ dese de çimin şimdiden sararmaya yüz tutması uyarılarımızın bir kez daha haklılığını gösterdi.

Özetle; Petrolspor’un başarısı hepimizin temennisi ama bu kulüpte maddi kriz her geçen gün kendini daha da hissettiriyor. Futbolcuların ödemesini alamadığı bir kulüpte başarı için mücadele nereye kadar bilemem, yöneticilerin kaynak sorununu çözmesi şarttır. Kadrosunun ölüsü bile play-off’a gitmeye yetecek Petrolspor, puan sıralamasında daha iyi yerlerlerde olmalı.

Sağlıcakla kalın.

Editör: TE Bilişim