** Batman’ı Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) temsil eden Gercüş Bağlar’ın ne bir tesisi var ne de kulüp binası. Futbolcular ve teknik heyet, Diş Hastanesi yanındaki parkta toplanıp, idman ve maçlara çıkıyor…

TESİS YERİNE PARKTA TOPLANIYORLAR

Dört yıldır Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) Batman’ı temsil eden Gercüş Bağlar’da maddi sorunlar dizboyu. Kulüp Başkanlığını eski futbolcu Mehmet Bakay’ın yaptığı kulüpte ne tesisi var ne de kulüp binası. Büyük emeklerle takımı ligde tutmaya çalıştıklarını belirten Kulüp Başkanı Bakay: “Çetin bir ligde kentimizi temsil etmeye çalışıyoruz. Sadece sahada değil, maddi sıkıntılarla da mücadele ediyoruz. Maddi destek için birçok kurum-kuruluşu ziyaret ettik. Katkı sunan da var, sunmayan da. Şu an için destek çok az. Biz yetenekli gençleri futbola kazandırmaya çalışıyoruz. Kulüp binamız olmadığından parkta toplanıp maç ve idmanlara gidiyoruz” dedi.

“BAKAN’DAN DESTEK GÖRMEDİK”

Aslen Gercüşlü olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten şimdiye dek hiçbir destek görmediklerine de dikkat çeken Bakay, şöyle devam etti: “Kamuoyunda Bakan beyden destek alıyormuşuz gibi bir algı var. Ancak şimdiye dek hiçbir destek görmedik. Kendisini birkaç kez ziyaret ederek sorunlarımızı aktardık. Maddi bir destek almadık.” Her gün parkta toplanan futbolcular ise: “3. Ligin hemen altındaki statüdeyiz. Bu lig aslında bir basamak. Ne yazık ki Batman’da gençlere değer verilmiyor. Rakiplerimizin çoğu tesis konusunda çok iyi durumda. Ama biz dört yıldır parkta toplanıp maçlara çıkıyoruz” diyorlar.

“TEK İSTEĞİMİZ KULÜP BİNASI”

Gençlere imkan sağlayarak sosyal sorumluluk görevi de üstlendiklerini söyleyen Kulüp Başkanı Mehmet Bakay: “Son dönemlerde bazı yöneticilerimizle görüştük. Onlardan tek isteğimiz kulüp binası için bir yerin tahsis edilmesi. Çok şey istemiyoruz. Böyle bir yer tahsis edilirse futbolcuların spora ilgisi daha da artacaktır” dedi. Takımın Teknik Direktörü Metin Kanağı ise şunları söyledi: “Açıkçası kulüp binamızın olmaması hem bizim hem de futbolcular açısından dezavantaj. Motivasyon olarak sorunlar yaşanabiliyor. Bu olumsuzluklara rağmen yönetim ve futbolcular fedakarca mücadele ediyor. Kulüp binamız olursa ligde daha da güçlenen bir takım olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Editör: TE Bilişim