** Uzun süredir deplasmanda kazanamayan Batman Petrolspor, Aksaray’da iyi futbol sergileyerek 3 altın puanı kaptı. Petrol’ün gollerini Enis ve Hasan Ahmet, kaydetti; 0-2

Hakemler: Kadir Sağlam 7, Vural Gül 7, Resul Özdemir 7
Aksarayspor: Can 5, Hakkı 5,  Barış 5, Vakkas 5, İbrahim 5, Ömer 5, Mustafa 5, Gökhan 5, Hasan 5, Mehmet 5, Hakan 5
B. Petrolspor: Süleyman 8, Ahmet 8, Şemsettin 8, Erkan 8, Muhammed 8, Civar 8, Samet 8, Enis 8, Mehmet 8, Hasan 8, Coşkun 8
Kırmızı Kart: Dk. 80 Vakkas (Aksarayspor)
Goller: DK. 18 Enis, Dk. 60 Hasan (Petrolspor)
 
ANLAMLI GALİBİYET
Batman Petrolspor, Aksaray’da ‘deplasman galibiyet’ özlemine son verdi. Aksaray Valisi Selami Altınok, TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman ile Aksaraylıların ilgi gösterdiği maçta Petrolspor, zor deplasmanda kazanmasını bildi. Karşılaşmaya iyi başlayan Kırmızı-Beyazlılar, 18. Dakikada golü buldu. Bu dakikada Enis’in şutu filelerle buluştu; 0-1. Oyun kontrolünü elinde bulunduran Petrol, maçta Hasan Ahmet Sarı, Coşkun ve Uğur’la, Aksaray kalesinde tehlike yarattı. İlkyarı Petrol’ün üstünlüğüyle kapandı. İkinci yarıya da iyi başlayan Kırmızı-beyazlılar, son haftaların flaş ismi Hasan Ahmet’le farkı ikiye çıkardı. 60. Dakikada gelişen Petrol atağında Coşkun’un pasında topla buluşan Hasan Ahmet, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi; 0-2. Golden sonra da ataklarını sıklaştıran Petrol, Hasan Ahmet’in iki şutuyla direğe takıldı. İlerleyen dakikalarda skor değişmedi ve Kırmızı-beyazlılar deplasmanda kritik bir galibiyete imza atarak, ‘zirvede ben de varım’ dedi.
“TAKIM ÜZERİNDEKİ BASKIYI ATTI”
Aksaray deplasmanında takımı yalnız bırakmayan TPAO Genel Müdür Vekili Besim Şişman, galibiyetten ötürü teknik heyet ve futbolcuları kutladı. Takımın üzerindeki stresi ve baskıyı attığını belirten Genel Müdür Vekili Şişman; “İyi takım kurduk. Takımımız çok iyi. İki hafta üst üstte alınan galibiyet ve zirvedeki bazı takımların mağlup olması takımda moralleri daha da yükseltti. Futbolcularımız daha çok çalışmaya devam edecek. Onlar da takımı zirveye çıkarmak için mücadele ediyor. Batmanlı futbolseverler takıma her zamanki gibi sahip çıksın. Bundan sonra da iç saha ve dış saha demeden takımımız kendine yakışan sonuçları alacaktır” dedi.
ŞENTÜRK; “İYİ OYNADIK”
Maç sonrası Batman Çağdaş’a konuşan Teknik Patron Adnan Şentürk de futbolcularını tebrik ederek, zirve yoluna emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Şentürk, şöyle konuştu; “Deplasmanda iyi oynayan bir takımız. Ancak futbol bir sonuç oyunu. Bugün bunu da başardık. Futbolcularım kararlılıklarını sahaya iyi yansıttı. Maç boyunca oyunun kontrolü elimizdeydi. Bulduğumuz gollerden sonra net üç gol pozisyonundan sonuç alamadık. Ancak futbolcularımı verdikleri üstün mücadeleden ötürü tek tek kutluyorum. Çıkışımız sürecek.”
Editör: TE Bilişim