*Batman’dan 13 yıl önce mevsimlik işçi olarak Ankara’nın Beypazarı ilçesine yerleşen 7 çocuklu ailenin 2 kızından biri olan Mizgin Ay, Kenya’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda birinci gelip altın madalya kazandı.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre final yarışında piste çıkan Mizgin Ay, altın madalya kazandı. Kenya'nın başkenti Nairobi'de düzenlenen şampiyona da kadınlar 100 metre final yarışında Türkiye'yi temsil eden Milli atlet Mizgin Ay, 11.62'lik derecesiyle yarışı birinci sırada bitirip Dünya Şampiyonu oldu. 17 yaşındaki Fenerbahçeli Milli atlet tam 29 Türkiye rekorunu da elinde bulunduruyor. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk altın madalyayı getiren Ay, "Bu madalyayı Türkiye'ye getirdiğim için çok mutlu ve gururluyum. Hala inanamıyorum. Çok iyi bir yarış çıkardım. Hocalarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TELEFONLA TEBRİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda kızlar 100 metrede altın madalya kazanan milli sporcu Mizgin Ay'I, telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, milli sporcuya gelecekte de başarılarının devamını diledi. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim