21/5/1986 tarihli ve 3289 sayılı eski ismi ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 ve 10 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanan ‘millilik bursu’ 2016 yılında itibaren milli takımlarda yer alamıyorlarsa ve yarışmamışlarda kesintiye uğramış durumda.

Hangi branştan olursa olsun ülke içinde veya ülke dışında Milli takım formasını giyen kişiler ilgili federasyonlardan alacakları Millilik belgesi ile yükseköğretim hayatları boyunca KYK’nın vermiş olduğu burs miktarından yararlanıyorlardı. Daha önceleri tek bir ücret olarak verilen ve milli sporcuları kategorileri ayırmayan bu mevzuat değiştirildi.

Kendi işlerini iyi yapmayan oto kontrol sistemi sıfır olan binlerce insanın çalıştığı ama spor adına hiçbir üretkenliğin olmadığı, siyasi bir yakını olanın şube müdürü, daire başkanı, müsteşar yapıldığı hala geçmiş dönemde görevden alınanların bile odalarını boşaltmadığı yeni ismi ile Spor Genel Müdürlüğü tasarruf tedbirleri altında milli takımda yer alan sporcuların yararlanacakları ücret tablosunu ve kategorilerini belirledi.

A-B-C kategorilerinde olan milli sporcular A Milli 1410, B Milli 940, C Milli 470 lira alacaklar.

‘Ülke sporuna ne kadar darbe vurabilirim’ diye düşünen arkadaşlar, işte sizin eseriniz...

İlköğretim, ortaöğretim ve lise de zaten Beden eğitimi dersleri tam anlamıyla öğretilmiyor. 12 yıllık süre zarfında aileler çocuklarına bakmakla yükümlüler. Üniversite ortamında rahat bir ortamda okuyacakları ailelerine yük olmayacakları bir ücreti kesmenin hangi mantığı olabilir. Bunun adı tasarruf değil, bunun adı keyfiyet ve yaptık oldu zihniyetidir.

Kızmamak elde mi? 
Siz işi ehline vermezseniz olacağı budur.

Sorarım sizlere;

İmamların,

Branşı beden eğitim olmayan farklı branştaki öğretmenlerin,

Ziraat Mühendislerinin,

Avukatların,

Spor Genel Müdürlüğü’nde veya il müdürlüklerinde ne işleri var?

Buraları doldurmak için spordan anlayanlara ihtiyaç yok mu?

İşte spordan anlamayanların yaptıkları ve benim bir türlü kabul edemediğim bir sorundur bu.

Özetle; Gençleri daha fazla nasıl kazanmalıyız diye proje üretmek yerine bu sporcuların burslarını kesenler şapkalarını önüne bırakarak öz eleştiri yapmalılar.

Editör: TE Bilişim