**Batman Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği ‘Uluslararası yarı maratonu ve halk koşusu’ yabancı atletlerle birlikte 430 atlet katıldı. 21 Kilometrelik parkuru 1 saat 6 dakika tamamlayan Etiyopyalı atlet Geteye Gelaw şampiyon oldu.

** 65 Yaş üstü yarışta ise renkli görüntüler oluştu. İstanbul’dan koşuya katılan Kıbrıs gazisi Hasan Uludağ, birinciliği göğüsledi.




BATMAN’DA ULUSLARARASI MARATON
Batman Belediyesi, kentte ilk kez ‘Uluslararası yarı maratonu ve halk koşusu’ düzenledi. Farklı ülkelerden sporcuların da katıldığı yarış, Samanyolu köyünden Batman Belediyesi arasındaki 21 kilometrelik parkunda gerçekleştirildi. Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Alay Komutanı Albay Hüseyin Topuz ve il yöneticilerinin izlediği koşuya 430 atlet katıldı. 65 Yaş üstü atletlerin de yarıştığı maraton ve halk koşusunda şampiyonluğu Etiyopyalı atlet Geteye Gelaw elde etti. Gelaw, 21 kilometrelik parkuru 1 saat 6 dakika 20 saniyede tamamladı. 65 yaş üstü kategoride ise İstanbul’dan koşuya katılan Kıbrıs gazisi Hasan Uludağ şampiyon oldu.


“İNİŞ-ÇIKIŞLAR ZORLADI”
Maratonun şampiyonu Etiyopyalı atlet Geteye Gelaw, parkurun zorlu olduğunu belirterek: “Batman’a ilk kez geldim. Parkur güzeldi ama hava şartları nedeniyle biraz üşüdük. Parkurda iniş-çıkışlarda zorlandım. Birinci olduğum için mutluyum” dedi. 65 yaş kategoride birinci olan Kıbrıs gazisi atlet Hasan Uludağ ise “Yarışma çok güzeldi. Batman’a 4’üncü gelişim. Birinci olduğum için mutluyum” diye konuştu. Maratonda Serkan Kaya ikinci, Fetene Alemu Regesa ise üçüncü oldu. Kızlar da ise Esra Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Fadime Çelik ise üçüncü oldu. Öte yandan maratonda dereceye giren atletlere ödüllerini Vali Ahmet Deniz takdim etti.








Editör: TE Bilişim