Arif ARSLAN

Şu işe bakın!
56 Yıllık bir kulübün 3. Ligde kalmasına sanki ‘Şampiyon’ olmuş gibi seviniyoruz.
Futbolda dibe vuran bu şehir, amatöre dönüşen 3. ligde kaldığına neredeyse ‘bayram’ yapacak.
Daha iki sezon önce aynı grupta olduğumuz Erzurum Büyükşehir Belediyespor bile 2. Lige çıkarken, Batman Petrolspor ise yerinde saymaya devam ediyor.
İki sezon önce Kahramanmaraş’ta play-off’ta daha ilk maçta elenen Erzurum, şimdi ‘şampiyon’ olmanın sevincini doyasıya yaşıyor.
Üç yıl üst üstte yanlış politikası bu takımın belini kırdı.
Günü birlik idare edilen 56 yıllık bir kulüp, son yıllarda ayrıldığı Türkiye Petrolleri dönemini ‘mum’la arıyor.
Türkiye Petrolleri’nin geçici olarak tahsis ettiği kulüp binası bile bu takımın değil.
Geleceğe dair hiç bir projesi olmayan Kırmızı-Beyazlı ekibin yeni sezonda nasıl bir stratejiyle hareket edeceği de meçhul.
2015-2016 Sezonu Batman Petrolspor için tarihin ‘en kötü’ dönemiydi.
Küme düşme potasındaki takımların bile 6’şar puan aldığı Batman Petrol, bir dönem grubunda olan Ümraniyespor, İstanbulspor, Düzyurt, Erzurum Büyükşehir ve Kastamonuspor, bir üst lige çıkmayı başardı.
Batman’ın tek profesyonel takımı ise yerinde saymaya devam ediyor.
Geçen Pazar küme düşen Tavşanlı Linyitspor’u deplasmanda 2-1’lik skorla yenen Kırmızı-Beyazlıların galibiyetine sevinen bazı futbolseverler, anlamlı mesaj veriyordu;
“Türkiye Petrollerindeki Petrolspor’u arar olduk. Her sezon yanlış transfer politikası bu takımı neredeyse küme düşürmenin eşiğine getirdi. Son haftalarda lige tutunan bu takımın Kulüp Başkanı ve yöneticileri, artık ‘pasta küçük olsun, benim olsun’ mantığından uzaklaşacak bir ekibi görev başına getirmelidir. Başkanın fedakarlığına diyeceğimiz yok. Yönetime girenlerin kulüpte para almaları değil, katkı sunmaları gerekiyor. Sözde aktif futbol oynayan futbolun hizmetkarlarının içinde bulunduğu bir yönetimin bu kadar başarısız bir takımın idarecileri olmaları da düşündürücüdür.”
Evet, futbolseverler eleştirilerinde haksız değil.
Mevcut yönetimdekilerin tümü Petrolspor forması giymiş simalar.

Bu başarısız sonuçlar kuşkusuz futbolcular kadar onların da eseridir.
Özetle; Koca bir sezon Kırmızı-Beyazlı ekip için kayıp bir yıldı. Hem de hasarı büyüktü. Her sezon iki takım ve iki hocayla sezonu kapatan Petrolspor, artık gerçeklerle yüzleşmelidir...

Editör: TE Bilişim