** Batman’da her geçen yıl okul ve öğrenci sayısı artmasına rağmen amatör kümede katılım sayısının düşük olması sporseverleri üzüyor. Batman’ın genç nüfusuna rağmen salon sporlarında yerel lig müsabakalarına katılım sayısının yetersizliği dikkat çekici.
KULÜP SAYISI AZ
Türkiye’nin genç nüfusuna sahip il’lerin başında yer alan Batman, salon sporlarında da istenilen seviyede değil. Okul ve öğrenci sayısının her geçen yıl arttığı Batman’da, yerel lig müsabakalarına katılım sayısı yetersiz. Son yıllarda Batman’ı bölge dışındaki müsabakalarda temsil eden takımların, kentte başarısız sonuçlarla dönmesi sporseverleri de üzüyor. Sporsever Vali Ahmet Deniz’in beden eğitimi öğretmenleri ve öğrencileriyle peş peşe toplantıların yapmasına sevindiklerini belirten sporseverler; “Geçen hafta sonu Batman’da okullar arası halk oyunları yarışması yapıldı. Halk oyunlarına katılım sayısı oldukça az. Salon sporlarında yerel lig müsabakalarında birçok branşta takım az olduğu için aynı kulüpten A ve B grupları oluşmak zorunda kalıyor” dediler.

“BATMAN’IN SPORSEVER VALİSİ VAR”

Sporseverler şöyle konuştular: “Sporun altyapısının kalkınması için gerek kurumlar gerekse de okul kulüpleri oluşmalı. Bu konuda sporsever Valimiz Ahmet Deniz’in takımlara destek vereceğine inanıyoruz. Her kurum ve okulun bir kulübü olmalı. Liglere katılan sporcular, takım sayısının az olmasından dolayı az maç yapıyorlar. Tecrübe kazanmakta geç kalıyorlar.” (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim