Sportif tesis diye kıvranan bir ülkeyiz,

Ama sportif tesisleri kullandırmamakta da üstümüze yok.

İl bazında liselerin, ortaokulların ve ilköğretim okullarının bahçelerinde futbol halı sahaları bulunmakta, bazılarında açık basketbol sahası olduğu gibi bazılarının da spor salonu mevcuttur.

Nedense bu tesislerin kullanımı okul yönetimlerini bırakıldığı için, devletin bedava yaptığı halı sahalar yanı başlarında bulunan okullara bile para ile verilmek istenmekte, ya da halı sahalar okul aile birliklerine devredilmekte ve buralardan ciddi anlamda kazanç elde edilmektedir. Haliyle kontrol olmadığı için bu paraların nerelere gittiğini merak etmiyor değilim.

Okulu içinde sahası bulunan, spor salonu olan okullara gidin bakın 3 futbol topları yok.

Sorsanız;

Zarar etmekteler ve ciddi sıkıntıları olduklarını beyan edip dururlar. 

İlköğretim okulunun içinde bulunan halı sahadan, yanı başında bulunan ortaöğretim okulunun öğrencileri yararlanamamaktadır.

Ya da okulunun içinde salonu bulunan bir liseden, farklı okullardan gelen öğretmenler antrenman bile yapamıyor.

Şimdi bunları yazıyoruz diye Milli Eğitim camiası bizlere kızacak ama kusura bakmayın yazmak zorundayız.

Devletin sizlere bedava yaptırdığı ve tüm öğrencilerin ücretsiz yararlanması gereken halı sahalardan, spor salonlarından başka okullardan gelen öğretmenlerin yararlanmasını sağlamıyor ve üstüne üstlük okul yönetimlerinin sadece öğrencilerine antrenman için istedikleri saatlerden bile ücret talep etmelerine ses çıkarmıyorsunuz.

VALİ’NİN PETROLSPOR DUYARLILIĞI
İlimize atandığı günden bu yana ciddi anlamda çalışmalarla dikkat çeken Batman Valimiz Sayın Hulusi Şahin kent için ciddi kafa yoruyor.

Sabahın ilk ışıkları ile makamında çalışmalara başlayan Valimiz gecenin geç saatlerine kadar Batman için çalışıyor.

Bir yandan devam eden projeler ile saha kontrol çalışmaları yapan, diğer taraftan başkent Ankara’da yeni projeler için çalışmalarını sürdüren Valimiz yaptıkları ile takdir topluyor.

Eğitimden, Sağlığa, Ekonomiden, Ulaşıma, İşsizlikten, Tarıma ve en çok Milli Eğitim Müdürlüğü ve ildeki Eğitim seviyesinin yükselmesi için uğraşan Valimizin hızına bürokratların ayak uyduramadığını da görüyoruz…

Valimiz Şahin şimdi de Petrolspor için kafa yoruyor. İyi niyetle Petrolspor’un içinde bulunduğu çıkmaz için girişimde bulunan Valimizin iyi niyetini bazı kesimlerin süistimal etmeye çalışması üzücü.

TPAO’dan ayrıldıktan sonra bir türlü doğrulamayan ve bazı yöneticilerin kendi ifadesiyle ‘1 Litre suya muhtaç bırakıldı’ gibi acı ifadeler üzerine Petrolspor’un içinde bulunduğu çıkmaz için Vali Hulusi Şahin, BATSO öncülüğünde girişim başlattı.

Bu girişimler nereye doğru gider bilemiyoruz, Valimizin de iyi niyeti ortada.

Ancak her ne karar çıkacaksa çıksın önceki devir işlemlerinde olduğu gibi yine enkaz bırakılmadan Petrolspor’un devredilmesi gerekiyor. Bu devir sırasında tüm hukuki ayrıntılar düşünülüp, yarın-öbür gün Valimizin tayini çıktığında veya BATSO Başkanı değiştiğinde Petrolspor’un yarını meçhul bırakılmamalı.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Ancak ortada diğer bir gerçek var ki bu takımın kaybedeceği 1 günü dahi yok.

Osmaniyespor’a da sahasında mağlup olan Petrolspor’da yönetim boşluğunun bir an önce doldurulması gerekiyor.

Sağlıcakla kalın.

Editör: TE Bilişim