Kırşan, projeleriyle Batman’ı yıldızı parlayan kent haline getireceğini söyledi
“Batman, Güneydoğu’nun parlayan yıldızı olacak”
** AK Parti Batman Milletvekili aday adayı İbrahim Halil Kırşan, önümüzdeki süreçte parlamento’nun Batman ve Türkiye’nin birikmiş sorunların çözümüne ışık tutacağını söyledi.
“BATMAN MODERN KENT YOLUNDA”
AK Parti Batman Milletvekili aday adayı İbrahim Halil Kırşan, petrol kenti Batman’ın yıllardır kangren haline gelen ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan İluh deresi probleminin çağdaş bir anlayışla çözüme kavuşturabileceğini belirtti. Batman Belediyesi’nin hazırladığı “İluh deresi kentsel dönüşüm” projesinin merkezi yönetim tarafından desteklenmesinin gerektiğini ifade etti. Kırşan; “Yılların ihmali ile bu noktaya gelen İluh deresi sorununun modern bir kente doğru hızlı adımlarla ilerleyen Batman’a hiç yakışmıyor. Çağdaş ve modern bir anlayışla bu sorunlarını çözerek yaşanabilir bir kenti adeta yeniden inşa eden bu şehirlere en güzel örneklerin ise Amsterdam ve Eskişehir’dir. Bu iki şehrin geliştirdikleri projeleri İluh deresinin ıslahına ve kentsel dönüşümüne ışık tutabiliriz. Özellikle Eskişehir’de Porsuk Çayı’nın baz alınarak geliştirilen proje Batman’da da rahatlıkla uygulanabilir. Ancak bunun için mutlaka yerel yönetimin desteklenmesi gerekir. İnanıyorum ki Batman önümüzdeki süreçte Güneydoğu’nun parlayan yıldızı haline gelecektir” dedi.
*********
 
Tavukçu;
“Her aday gibi şanslıyım”
AK Parti Batman Milletvekili aday adayı Cevat Tavukçu, seçim çalışmalarını Ankara’da sürdürdüğünü söyledi. Bir aylık aktif politika sürecinde partide büyük yankı uyandırdığını belirten Tavukçu, şöyle konuştu; “Gerek Ankara gerekse de Batman’daki bürom ziyaretçilerle dolup taşıyor. Birileri beni küçümseyebilir ama benim kimseyi küçümsediğim yok. 11 Nisan 2011 tarihinde listede yer alırsam kimsede sürpriz saymamalı. Listenin ilk sıralarında yer alacağımı iddia etmiyorum. Fakat üçüncü ya da dördüncü sırada yer alırsam kimse de şaşırmasın. İlk defa aktif siyasete atıldığım AK Parti’de büyük bir ilgiyle karşılaştım. Her aday gibi benim de şansımın yüksek olduğuna inanıyorum.”
********************
Celbek;
“İyi yerdeyim”
AK Partililerin tamamen odaklandığı 11 Nisan 2011 öncesinde çalışmalarını Ankara’da sürdüren AK Parti Milletvekili aday adayı Aydın Celbek, iki haftadır bulunduğu başkentte iyi bir ortam bulduğunu ifade etti. Görüştüğü her kesimden ciddi destek aldığını belirten Milletvekili aday adayı Celbek; “Artık karar partimizin üst yetkililerindir. Seçim çalışmalarında gerek Batman gerekse Ankara’da olumlu destek aldım. Batmanlı hemşerilerimin başkentte gören gözü, işiten kulağı ve tutan eli olmak için hizmete talip oldum. Aktif politikada iyi bir yerde olduğuma inanıyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma içtenlikle başarılar diliyorum” dedi.
*********************
Nasıroğlu:
“İyi mesafe kat ettim”
AK Parti Batman Milletvekili aday adayı Abdulkadir Nasıroğlu, temayül ve mülakatı iyi geçen adaylarından biri olduğunu belirtti. 11 Nisan’da Milletvekili adaylarının açıklanacağını söyleyen A. Kadir Nasıroğlu, şöyle konuştu; “Elbette kesin sonucu kimse kestiremez. Mülakat ve temayülü iyi geçen adayların da her an sürpriz yapması mümkün. Komisyon ne kadar sınav yapsa delegeler ne kadar adayları belirlese de son kararı verecek olanda sayın Başbakan’dır. Hiçbir adayın şu anda ‘şansım çok yüksektir’ deme lüksü yoktur. Çünkü 11 Nisan’da kesin listeler açıklanacak. Ancak aktif politika hayatımda kısa bir sürede iyi bir mesafe aldığıma inanıyorum. Şimdi ki değerlendirmeler tahminden öte bir şey değildir.”
**************
Dalgıç:
 
“Seçilirsem söylemler değişmeyecek”
 
AK Parti Milletvekili aday adaylardan Hasan Fehmi Dalgıç, seçildiği taktirde söylemlerinin değişmeyeceğini söyledi. Dalgıç, şöyle konuştu; “Partim tarafından Milletvekili adayı olarak gösterildiğim takdirde de şimdi ne söylüyorsam, ne konuşuyorsam, o zaman da onları dile getirmeye devam edeceğim. AK Parti’nin kimliğini de ilkelerini Batman halkının da yakından bildiğine inanıyorum. Muhafazakâr Demokrat kimliğimiz işte tam da bunun bir ifadesidir. İnşallah 2011 seçimlerinden sonra da 8 yıllık bütün bu icraatlarımızı taçlandıracak, 2023 hedeflerimize yakışacak yepyeni sivil bir Anayasayı da milletimizle birlikte hazırlayacağız Batman halkı hizmetin en güzeline layıktır.”
 
 
*****
 
Güneştekin;
 
 
“Kampanyayı mütevazi sürdürdüm”
 
AK Parti Batman Milletvekili aday adayı Salih Güneştekin, seçim kampanyasını mütevazi bir şekilde sürdürdüğünü bildirdi. Hafta içinde tarafsız anketlerin de partinin üst düzey yetkililerine iletileceğini vurgulayan Milletvekili aday adayı Güneştekin, şöyle konuştu; “Daha önce de aday adayıydım. Bu kez daha mütevazi bir şekilde seçim kampanyasını sürdürmeyi kararlaştırdım. Amacım hiç kimseyi rahatsız etmek değil. Planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Mülakatta tüm aday adayları, kendilerini ve projelerini anlattılar. Artık sayın Başbakan ve komisyon, listeye şekil verebilecek. Bu saatten sonra kim ne derse desin tahmindir.”
 
 
 
Editör: TE Bilişim