**Play-Off mücadelesinde erken havlu atan Batman Petrolspor’da Teknik Direktör Tarık Yurttaş, 12 haftalık yenilmezlik sürecinden, ligdeki sert düşüşe ve yeni sezon planlamasına dek Çağdaş’a özel açıklamalarda bulundu.

** Her eleştiriyi önemsediklerini belirten Yurttaş: “Biz göreve gelirken hiçbir zaman popülist yaklaşımlarda olmadık. Takımın içinde bulunduğu gerçekleri bilerek kimseye şampiyonluk sözü vermedik ama bu yolda mücadele vereceğimizi söyledik. Kimseye hayal satmaya gelmedim” diyor.

“PROJEMİZE GÖRE HAREKET ETTİK”
3. Lig 1. Grupta son haftalarda aldığı yenilgilerle play-off iddiasını kaybeden Batman Petrolspor camiasında yine ‘başarısız’ bir sezon geride kalırken, teknik heyetin başındaki isim Tarık Yurttaş’la Petrolspor tesislerinde bir araya gelerek, takımın içinde bulunduğu süreci konuştuk. Sorularımıza yanıt veren Yurttaş, şimdiden önümüzdeki sezonun planlaması içinde olduğunu belirtti. Göreve gelirken kimseye hayal satmaya gelmediklerine dikkat çeken Teknik Patron Yurttaş: “Takımın devir sürecini spor kamuoyu biliyor. Kısıtlı zamanda kısıtlı imkanlarla yola koyulduk. Biz göreve gelirken büyük bütçelerle takım yönetmek yerine geçmişte olduğu gibi Batmanlı yetenekleri tespit edip, yeniden Petrolspor sevgisini ortaya çıkarmak için planlamalar yaptık. Altyapıdan 7-8 futbolcuyu bünyemize aldık. Kimseye şampiyonluk sözü vermeden ama başarı için mücadele vereceğimizi ve bir şampiyonluk gelecekse de buna kimsenin ‘hayır’ demeyeceğini belirttik. Açıkça söylüyorum; biz kimseye hayal satmak için göreve gelmedik” dedi.

“ŞAMPİYONLUK İÇİN 2-3
SEZONA İHTİYAÇ VAR”
Yurttaş, şöyle devam etti: “Ağırlığı Batmanlı gençlerden oluşan, tabi 5-6 tecrübeli futbolcuyu da yanlarına ilave ederek, yol kat etmek istiyoruz. Bunun en iyi örneği Altınordu. Fakat böyle bir sistemin oturması öyle kolay değil. Geçmişte bu takım kurum bünyesindeydi, yıllarca şampiyonluk için büyük hedefler konuldu, daha sonra kulüp devredilince de takımın şampiyon olabilmesi için ciddi rakamlar harcanmış. Ancak sonuçta şampiyonluk yine nasip olmamış. Biz çok para harcayarak değil, imkanlara göre belli bir sisteme göre bu takımda teknik heyetinin başına kim geçecekse o sisteme uyacak bir projeyle hareket ediyoruz. Bu sezon bizim yanlışlarımız başta olmak üzere birçok noktada yanlışlar yapılmış olabilir. Transfer sürecinden tutun da teknik heyet tercihlerine kadar. Her eleştiriye açığız. İyi bir altyapı ve şampiyonluk hedefi için şu anki şartlarda söylüyorum; 2-3 sezona ihtiyacımız var. Hedefimiz şampiyonluk kadar bu kentin yeteneklerini de kazanmak olmalı.”

“BEKLENTİLER YÜKSEĞE ÇIKTI”
Kupa maçlarındaki başarılı sürecin ardından kamuoyunda beklentilerin arttığına da dikkat çeken Yurttaş: “Göztepe ve Denizli gibi takımları elemek elbette güzel oldu. Doğu’dan Batı’ya insanlar Petrolspor’a dikkat çekti. Ancak biz sezon başında mütevazi bir kadroyla yola çıktık. Kupadaki bu başarı da haliyle beklentileri yükseltti. Bunu da doğal görüyorum. Fakat biz kendi gerçeğimizi biliyorduk. Ligde 12 hafta boyunca yenilmedik. Kemerspor maçından sonra ise ciddi bir düşüş içerisine girdik. Bizim de anlam veremediğimiz bir süreç oldu. Kupada ve ligde uzun süre yenilmeyen takım da buydu. Ne yazık ki futbolda böyle şeyler oluyor” dedi.

YENİ SEZONDA TEKNİK MENAJERLİĞE
Yeni sezonda teknik direktörlük görevini bırakıp, teknik menajerliğe geçeceğini de kaydeden Yurttaş, şöyle devam etti: “Sezon başında da açıklamalarım vardı, kulübün geçiş süreci nedeniyle teknik direktörlük görevine geldim. Yeni sezonda teknik menajer olarak, teknik heyetle koordineli bir şekilde bir görev planlaması hedefliyoruz. Kamuoyunun beklentilerine bu sezon cevap verememenin üzüntüsü içindeyiz. En çok da sayın Valimizin verdiği desteğe, başarıyla yanıt verememenin burukluğu içindeyim. Gerçekten de son yıllarda böyle sporsever bir Vali görmedik. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az.”

KULÜPTE 14 BATMANLI FUTBOLCU
Kulübün kapısını sonuna kadar Batmanlı futbolculara açtıklarını da sözlerine ekleyen Teknik Direktör Yurttaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sezon başında 6, son 1 ayda da 2 genç futbolcuyu daha bünyemize kattık. Diğer Batmanlı futbolcularla birlikte 27 kişilik kafilenin 14’ü Batmanlı. Sanırım son yıllarda bu denli yerli futbolculara fırsat verilmedi. Zaten gerçek hedefimiz de yetenekli gençlerimizi tespit edip, yetenekli futbolcularla birlikte yukarıya taşımaktır. Ligde play-off için küçük bir şansımız kalmışsa bile biz her maça aynı ciddiyetle çıkmaya devam edeceğiz.” (Barış Arslan-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim