İLGİNÇ KARAR

3. Lig 3. Grup temsilcisi Batman Petrolsporlu futbolcu ve yöneticilerin, geçen hafta Batman’da oynanan Sandıklıspor maçı öncesi ‘çatışmalı’ sürecin sona ermesi için uçurttuğu ‘barış’ güvercinleri, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Karar, TFF’nin resmi web sitesinden yayınlandı. Kararda; “Batman Petrolspor A.Ş. Kulübü'nün 23.08.2015 tarihinde oynanan Batman Petrolspor A.Ş. – Sandıklıspor Spor Toto 3. Lig 3. Grup müsabakasındaki ‘talimatlara aykırı hareket’ nedeniyle 2015-2016 Sezonu Spor Toto 3. Lig Müsabakaları Statüsünün 6/14. maddesi ile Futbol Disiplin Talimatının 46. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” denildi.

 

GÜLMEZ: “ŞAŞKINIZ”

Petrolspor A.Ş. Kulüp Başkanı Aydın Gülmez, barış güvercini fikrinin bölgede oluşan son durum üzerine, barışa katkı sağlamak amacıyla çıkarsız duygularla yapılmak istenen insani bir davranış olduğunu belirterek: “TFF’nin bu kararı karşısında açıkçası şaşkınız. Dünya’da barış güvercini uçurup, bunun karşılığında disiplin kuruluna sevk edilen ilk kulübün Batman Petrolspor olduğunu zannediyorum” dedi.

 

ERKEN: “BARIŞI, ŞAMPİYONLUĞA TERCİH EDERİZ”

Kulüp Asbaşkanı İlhan Erken ise barışı, şampiyonluğa tercih ettiklerini söyledi. Erken, şöyle konuştu: “Bölgede yaşanan olaylar hepimizin malumu, büyük sıkıntılar yaşanıyor. Biz de çorbada biraz tuzumuz olsun diye bir şeyler yapmaya çalıştık. Federasyona dilekçeyle başvurduk ama bir cevap gelmedi. Biz de güvercinleri Sandıklısporlu futbolcularla birlikte uçurduk. Pişman da değiliz. Ülkemizdeki huzurun bir an önce yeniden sağlanması için başka fedakarlıklar da yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ceza haberini aldıktan sonra Federasyon ile irtibata geçtik. Kanunların böyle gerektiğini belirttiler. Bize ‘Yarın başkaları da kartal, tavuk uçurur’ gibi ifadeler kullandılar. Biz bunu iyi niyetle ülkemizin ve bölgemizin barışı için yaptık. Ülke ve bölge barışını, şampiyonluğa tercih ediyoruz.” 

Editör: TE Bilişim