Arif ARSLAN

 

55 Yıllık Batman Petrolspor, tarihinin en kötü sezonunu geride bıraktı.

Oysa, geçen yıl bu dönemlerde play-off heyecanı şehre ayrı bir hava getirmişti.
3.lig 1. Grupta yer alan Batman’ın tek profesyonel takımı, son haftalarda peş peşe aldığı yenilgiler, bu şehir adına tek kelimeyle yakışıksızdı.
Son 1.5 Yılda özelleştirilen Batman Petrolspor takımını iyi niyetle üstlenen Aydın Gülmez’in katkılarını inkar etmek haksızlık olur. Birileri Kulüp Başkanı Gülmez’e kızabilir, eleştirebilir. Ancak hakaret etme gibi bir lüksü olamaz.

Bu kulüpte görevini yapan sadece Başkan Gülmez oldu.

Kulübün yöneticileri, maalesef Gülmez’e ne ayak uydurabildiler ne de istediği hedefi yakalayabilmesi için üzerlerine düşeni yaptılar.
Ağabeyi Hayrettin Gülmez, yıllar önce Kırmızı-Beyazlı ekibin formasını giydiğinde Başkan Gülmez’in yaşı küçüktü ve tribünlerde Petrolspor’un amigosu gibi takımına destek verirdi.
Son yıllarda İstanbul’a yerleşen Başkan Aydın Gülmez’in tek hedefi vardı; o da çok sevdiği Kırmızı-beyazlı ekibe bir gün ‘Başkan’ olup hiçbir şeye değişmediği kulübü bir üst lige çıkarma düşü vardı.
1.5 Yıl önce eski futbolculardan oluşturduğu bir ekiple Batmanlılara heyecan yaşattıran Başkan Gülmez, 7’den 77’ye Batmanlı futbolseverleri umutlandırmıştı.

Neden Batman Petrolspor, 2. ligde olmasın?
Yıllarca TPAO yöneticilerinin başında olduğu Petrolspor’a, belki Aydın Gülmez ve ekibi ‘şampiyonluk yaşatır’ diye şehir bir başka havaya girmişti. Geçen yıl bir puanla şampiyonluğu kaçıran, final maçında ise havlu atan Batman Petrolspor’da bu sezon yaşananlardan ders çıkarılmalı.
Puan durumunda takım durumu o öyle içler acısı ki; sormayın gitsin…
Küçük bütçelerle sezona başlayan yeni takımlardan Zonguldak Kömürspor, play-off’ta... Bursa Nilüfer ve Denizli Kızılcabölükspor’da play-off’a kalabilmenin biletini alabilmenin yarışındalar.
55 yıllık Kulüp Petrolspor’daki hazin çöküşe bakın?
Futbolu bilen, bu kulübün formasını giyen yöneticilerin oluşturduğu takımın sıralamadaki yerine bakın?
Bu hafta sonu oynamadan hanesine üç puan yazılacak Petrolspor’un 34 maçta aldığı galibiyet 12. Mağlubiyet 14, beraberlik 8. Yediği gol 41, attığı gol 40… Trabzon Akçaabat FK ve Bozüyükspor takımlarının ligden çekilmesiyle 12 puan Petrolspor’un hanesine yazılmış. Gerçi bu puanlar rakiplerin de hanesinde yer alıyor ama bu tablo Kırmızı-Beyazlı ekibin bu sezon ne kadar başarısız olduğunu gösteriyor.
Şayet iki takım ligden çekilmemiş olsaydı, belki de düşecek takımlardan biri de Petrolspor olacaktı.
Sezon başında bir takım, devre arasında ayrı bir takım kurmak zorunda kalan Kulüp Başkanı Aydın Gülmez’in iyi niyetle görev verdiği bu yönetim; yeni sezonda görev üstlenir mi üstlenmez mi bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey var. Kulüp Başkanı Gülmez’in bu sezondan ders çıkarması.
Bakın, önceki sezon kıl payı şampiyonluğu kaçıran Petrolspor’a, Bursa Nilüfer son dakikadaki penaltı golüyle en büyük darbeyi vurmuştu. Fakat Bursa Nilüferspor, hem Batman’da hem de Bursa’da güle oynaya Kırmızı-Beyazlılardan bu sezon tam 6 puan almıştı.
Sadece Bursa mı?

Elbette değil.

Denizli de bu sezon Batman’dan 6 puan almayı başarmıştı.
Denizli’nin 3. Lig ekibi Kızılcabölük, hakemi de arkasına alıp sahadan yıldırdığı Kırmızı-Beyazlılar, sezonun son maçında o yakındığı rakibine tepsi de üç altın puan armağan etmişti.
Bir ekibin iddiası olmayabilir, ligden de kopabilir. Ancak sahasında maçı alabilmek için de canla başla mücadele etmelidir.

Gerçi amatörle sahaya çıkan ve iki yedek futbolcuyla kulübede kalabilen bir takım için yazılabilecek bir şey de olamaz.
Oysa Petrolspor’un son haftalarda aldığı peş peşe yenilgiler, mazisi başarılarla dolu bir kulübü, gruptaki takımlara çerez yaptırmıştı. Amatör futbolculardan kurulu Ankara Adliyespor bile ligi orta sıralarda bitirirken, Petrolspor’un küme düşen üç takımın üstünde ligi bitirmesi “futbolu çok iyi biliyorum” diyenlere ithaftır. 
Editör: TE Bilişim