** 3. Lig Bayanlar Futbol Liginde Batman’ı temsil eden 1955 Belediyespor kadın futbol takımı, futbola ilgisi olan genç kızları cesaretlendirdi. Geçen hafta sahasında 76 Iğdır’la 3-3 berabere kalan Batman ekibinde kız futbolcuların mücadelesi takdir topluyor.

** Takımın en golcü ismi Sevgi Tüzün, ligin ilk üç haftasında fileleri 5 kez havalandırdı. Bu sezon şampiyonluğa oynayacaklarını belirten golcü Sevgi: “Sezona iyi başladık. Takım arkadaşlarımla iyi mücadele ediyoruz. Gol kraliçeliğine da adayım” diyor.

KADINLARIN FUTBOL SEVGİSİ
Batman Belediyesi bünyesindeki 1955 Belediyespor kadın futbolu takımı, yetenekli kız futbolcularla dikkat çekiyor. Geçen hafta sahasında 76 Iğdır’la karşılaşan Batman ekibi zorlu maçtan 3-3’lük skorla ayrılmıştı. Kadın futbol takımını hafta sonları Batmanlı kadınlar da tribünden destekliyor. Geçen yıl sezona kurulan ve bu sezon aldığı sonuçlarla başarılı bir grafik çizen 1955 Belediye kadın futbol takımındaki yetenekli futbolcular, umut vaadiyor. Çoğunluğu lise öğrencisi olan kız futbolcuların hedefi, kadın milli futbol takıma seçilmek.



GOL KRALİÇELİĞİNE ADAY
1955 Belediye kadın futbol takımının golcüsü Sevgi Tüzün, attığı gollerle takımını adeta sırtlıyor. Ligin ilk üç maçında rakip fileleri 5 kez havalandıran Sevgi: “Takımız ilk kurulduğunda bazı eleştiriler alıyorduk. Ancak yeni sezonda başarılı sonuçlarla alarak her kesimden destek görüyoruz. Bu sezon hedefimiz şampiyon olmak. Arkadaşlarımla idmanlarda sıkı çalışıyoruz. Yöneticilerimizin bize büyük desteği var. Ben de sezona iyi başladım. Gol kraliçesi olmak için de sıkı çalışıyorum” diye konuştu.

KADINLARIN SERT FUTBOLU!

3. Lig Bayan futbol ligindeki mücadeleler, erkek liglerini aratmıyor. Geçen hafta Batman deplasmanına çıkan 76 Iğdırspor takımının kalecisi, kalesinde 3 gol görmesine rağmen kurtarışlarıyla da dikkat çekti. İzmir’den Iğdır’a transfer olan kadın kaleci, maçtaki hırsıyla da objektiflere yansıdı.

Editör: TE Bilişim