**Sahasında Tokat ekibi Erbaa ile karşılaşan Batman Petrolspor, iki kez öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı. Kırmızı-beyazlıların iki golü Emre Bayram’dan gelirken, eski Petrollü Tolga, 90’da Erbaa’ya hayat veren golü kaydetti. Petrol, aldığı beraberlikle ligde fırsat tepti.

KARŞILAŞMAYA İLGİ
Kupada ve son iki lig maçında çıkış yakalayan Batman Petrolspor’a, Erbaaspor ‘dur’ dedi. 16 Mayıs şehir stadında karşılaşmayı Vali Ahmet Deniz, kurum müdürleri ve kalabalık bir taraftar topluluğu izledi. Petrolspor, her maçta olduğu gibi yine ‘Burası Batman burada küfür yok’ pankartıyla sahaya çıktı. Gol düellosunun yaşandığı karşılaşma 2-2 sona erdi. Vali Ahmet Deniz, maçın devre arasında gazetecilere yaptığı açıklamada bir yıldır sürdürdükleri kampanyaya dikkat çekerek: “Sporun olduğu yerde küfürün, şiddetin olmaması lazım. Zaten örfümüzde-adetimizde öyle şeyler yok. Geçen sene bir kampanya başlatmıştık. Seyircimiz kampanyaya sahip çıktı. Maçların şölen havasında geçmesini istiyoruz” dedi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI
Dk.10: Petrol maça hızlı başladı. Erman, sağdan iyi ortaladı, Emre Aydın topa dokunamadı.
Dk.15: Erbaa etkili geldi. Ozan, ceza sahası dışında sert vurdu, kaleci gole izin vermedi.
Dk.31: Petrol atağında Emre Bayram’ın sert şutunu kaleci çeldi.
Dk.44: Samed soldan topu iyi sürdü. Kalecinin önde olduğunu fark eden Petrollü Samed’in aşırtma vuruşu az farkla dışarı çıktı. Maçın ilk yarısında 0-0’lık eşitlik bozulmadı.
Dk.47: Petrol rakip kalede tehlike oluşturdu. Ceza yayının önünde kazanılan serbest atışı Halil kullandı, şutu az farkla auta çıktı.
Dk.57: Emre Aydın topu ceza sahasında kadar iyi taşıdı, şutunu kaleci çeldi.
Dk.60: Petrol golü Emre Bayram’la buldu. Bu dakikada Samed’in pasını kapan Emre, kaleciyi de geçerek topu ağlara gönderdi: 1-0.
Dk.68: Erbaa, skora dengeyi getirdi. Korner atışını Yasin kullandı, Murat kafasını kullandı; 1-1.
Dk.75: Petrol, bir kez daha öne geçti. Serhat’ın sağdan ortasında topla Emre Bayram’ın önünde kaldı, Emre sert vurdu; 2-1.
Dk.90: Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, Erbaa yine skora dengeyi getirdi. Ceza sahasında topla buluşan eski Petrolspor’lu Tolga, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2. Tolga, gol sonrası sevinmeyerek, eski takımına vefa gösterdi. Uzatma dakikalarında skor değişmedi ve maç 2-2’lik skorla sona erdi.

 

STAD: 16 Mayıs
HAKEMLER: Egemen Artun**, Aydın Şengül**, Halil Altun**
BATMAN PETROL: Ahmet *, Halil Aşut**, Emre Aydın**, Erman Taşkın**, Ensar**, Celal**, Emre Bayram***, Veysel**, Yusuf* (Dk.46 Reha*), Oğuzhan**, Samed** (Dk.65 Serhat**)
ERBAA SPOR: Nurullah*, Taner**, Onur**, Eşref**, Ozan* (Dk.65 Mahmuthan**), Yasin**, Berk**, Serkan** (Dk.77 Emirhan*), Soner**, Tolga**, Murat**
SARI KARTLAR: Celal (Petrol), Serkan, Soner, Emirhan, Tolga (Erbaa)
GOLLER: Dk.60 ve 75 Emre Bayram (Petrol),
Dk.68 Murat, Dk.90 Tolga (Erbaa)

Editör: TE Bilişim