Bayanlarda Malatya İnönü ve Batman Üniversitesi şampiyon

*Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun organize ettiği hentbol turnuvasında erkekler kategorisinde Kastamonu ve Ağrı Üniversiteleri 1. lige çıktı. Bayanlarda ise İnönü ve Batman Üniversitesi bir üst lige çıkmanın sevincini yaşadı.

HENTBOLDA KASTAMONU FARKI

Geçen hafta 4 gün süreyle Batman Üniversitesi kampus alanındaki Kapalıspor salonunda yapılan 6 Üniversitenin hentbol erkek ve bayan takımları arasındaki turnuvada şampiyonlukları farklı iller kaptı. Erkeklerde Kastamonu, Batman, Siirt, Adıyaman ve Ağrı, Bayanlarda ise Malatya İnönü, Batman, Siirt, Ağrı ve Bitlis takımları arasındaki turnuva kıran kırana geçti. Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Hasan İnan, 5 kız, 5 erkekten oluşan 10 takım arasındaki hentbol turnuvasında şampiyonluğu erkeklerde Kastamonu Üniversitesi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin kazandığını söyledi. İki takımın da bir üst lige çıktığını belirten İnan, “Batman’da ilk kez düzenlediğimiz turnuva tek kelimeyle mükemmel geçti. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyoruz” dedi.

“BATMAN MÜKEMMEL YER”

Salı başlayan ve Cuma günü biten turnuva süresince konakladıkları Mezopotamya Oteli personeli ve halkın kendilerine gösterdiği desteğe teşekkür eden Federasyon Temsilcisi İnan, şöyle devam etti : “Hentbol müsabakaları için geldiğimiz Batman’da, farklı bir atmosferle karşılaştık. Burada gördüğümüz ilgi bizi bir üst turnuvaları Batman’a getirtmeye yöneltti. Önümüzdeki süreçte bir üst lig müsabakalarını da burada düzenleyeceğiz. Nüfusu yarım milyonu bulan Batman, spor salonları için ideal bir şehir. Batman umduğumuzun üzerinde bir kent. Böyle turnuvaları Batman’da düzenlemeye devam edeceğiz.”

KONUKSEVERLİĞE TEŞEKKÜR

Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Hasan İnan, yaklaşık 1 hafta süreyle hazırlandıkları Mezopotamya Oteli Genel Müdürü Hamit Ballıkaya, personel ve diğer görevlilere teşekkür etti. Batman Üniversitesi’nin, Kastamonu Üniversitesi hentbol takımı ile ‘kardeş takım’ olmasının centilmenliğin en güzel örneği olduğunu ifade eden İnan, “Buraya gelmeden Batman’ı böyle bilmiyorduk. Fakat her yönü ile misafirperver olan petrol şehrine tekrar geleceğiz. Milli sporcularında bulunduğu hentbol müsabakalarında bize ev sahipliğini kusursuz yapan Batmanlılara teşekkürü bir borç biliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim