*Batman’ın köy takımları, 2. amatör kümeye renk katıyor. Kozluk Karpuzlu köy imamı Abdullah Okur, Karpuzlu Birlikspor Kulüp Başkanlığı yapıyor. Binatlı köyünde de fahri imamlık yapan Hasan Yılmaz, Binatlı Güvenspor’u üç yıl aradan sonra yeşil sahalara çekti.

ÖRNEK İMAMLAR
Batman amatör 2. kümede mücadele eden Kozluk Karpuzlu Birlikspor ile Binatlı Güvenspor’un kulüp başkanlıklarını imamlar üstlendi. Üç yıl önce köyün gençlerinden oluşturduğu ve yaş ortalaması 23 olan 30 futbolcu ile Batman 2.amatör kümede mücadele ettiklerini belirten Karpuzlu Birlikspor Başkanı Abdullah Okur,  iki maçı yenilgi ile kapatmalarına rağmen futbolcularına moral veriyor. Geçen yıl ligi 9. sırada bitirdiklerini belirten imam Okur, “Boş zamanlarımı gençlerin spor yapmasına ayırıyorum. Onları kahve ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyorum. Üç yıl önce kurduğumuz ekibimiz her geçen gün iyi futbol oynuyor. Tek sorunumuz var o da servis araçlarıyla maça gitmemiz. Çoğu futbolcu özel arabasıyla idman ve maçlara geliyor. Bu da hepimizi sıkıntıya sokuyor. Her maç öncesinde futbolcularıma centilmenlik uyarısını yapıyorum” dedi.

ÜÇ YIL ARADAN SONRA YENİDEN LİGDE
1992 Yılında kurulan Binatlı Güvenspor’u üç yıl aradan sonra tekrar 2. amatör kümeye taşıyan fahri imam olan Kulüp Başkanı Hasan Yılmaz, ise şöyle konuştu : “Ekibimiz köyün gençlerinden oluşuyor. Bu sezon kısıtlı imkanlarla lige katıldık. Gerek Valiliğin desteği gerekse de bazı sporsever yöneticilerin desteği ile lige girdik. Sezona iyi başladık. İlk iki maçta dört puan topladık. Fahri imamlık yapıyorum ama zamanımın çoğunu da gençlerin spor yapabilmeleri için sahadayım. Amacım, amatör spora katkıda bulunmak ve maçların centilmenlik içinde geçmesidir.” Binatlı Güvenspor antrenörü Resul Sevim de, takımlarının eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi. İki köy takımının mücadelesinde birbirlerine başarı dileyen imam Abdullah Okur ve Hasan Yılmaz, “Maçın skoru ne olursa olsun öncelikle centilmenlik bizim için önemli” diyerek futbolculara anlamlı mesaj verdi.

Editör: TE Bilişim