BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Batman Şubesi, yaklaşık üç yıl önce kuruldu. Dernek kurulmadan önce çalışmalar harıl harıl yürütülüyordu.
Büyük bir istek vardı. Kongre çalışmalarında iki aday vardı.
Hatta o kadar ortalık kızışmıştı ki bırakın komşu il Siirt’teki hocaları, İstanbul’da bulunan Batmanlı hocamız dahil kongre için getirilmişti.
Seçimden bir gün önce, iki aday arasında uzlaşma sağlanması için 01.30’a kadar bir halı sahanın bahçesinde tansiyonu yüksek bir tartışma yaşanıyordu. Orda olduğum mevkide eğitimcilerin tartışmalarını dinliyordum.
Kongre sabahına kadar iki aday arasında uzlaşma sağlandı ve yönetim oluştu.
Değerli okurlar, üç yıl önce kurulan TÜFAD’la ilgili bir yazı yazma gereği duydum. Çünkü üç yıl önce TÜFAD Batman Şubesi kurulurken ne aşamalardan geçtiğini biliyorum. Fedakarlık yapan bazı hocalarımız vardı. Onların mücadelesini alkışlamamak elde değildi. Fakat bugün TÜFAD Batman Şubesi adeta kapanmış gibi…
82 üyesi bulunan TÜFAD Batman Şubesi, üç yıl boyunca hiçbir yol alamadı.
Halen Derneğin binası nerde olduğunu bilemiyoruz…
Halen Derneğin aidatlarını ödemeyen çok sayıda antrenör var. 
Spor kamuoyu TÜFAD’ın yapılanamadığından yakınıyor…
Şimdi TÜFAD yöneticilerinin şu sorularıma cevabını bekliyorum;
Üç yıldır kurulan TÜFAD Batman Şubesi’nin şimdi tabelası nerde?
Meydan Mahallesinde üç aylık dernek bir amatör kulüple aynı binada olduğu halde neden yeri boşaltıldı? Şimdi TÜFAD’ın adresi neresi gözüküyor?
80 üyenin bulunduğu TÜFAD’ta ne kadar birlik ve beraberlik var?
Toplantı yapılıyorsa eğer, toplantı nerde yapılıyor ve kaç kişi katılıyor. Bir elin parmak sayısı kadar toplantıya katılan oluyor mu?
3 yılda bir seminer düzenlemekten başka TÜFAD ne yaptı?
TÜFAD Batman Şubesinde iki isim olmazsa belki bu dernek tekrar Diyarbakır’a alınacak.
TÜFAD açıklama yapıyor; “Yerli hoca istiyoruz”
Sahi bunu TÜFAD’ın başındaki mi yapıyor?
TÜFAD’ın aslında diyebileceği bir söz yok. Henüz tabelası olmayan ve geçmişte profesyonel takımda yöneticilik yapıp yabancı hocalarla çalışanlar bugün kalkmış diyor ki; “Yerli hoca istiyoruz”
Bu ne yaman çelişki?
Yerli hocaya karşı değiliz. Bazı yerli hocaları da destekleriz. Fakat Petrolspor’da daha önce görev alıp yabancı hocalarla çalışmış TÜFAD yöneticisi, bugün yerliden bahsediyor…
Hem de bu çalışan yabancı hoca, takımı iki yılda 400 bin TL aşkın zarara soktu. Neden o zaman ‘Yerli hoca olsaydı belki de bu takım şimdi bu konumda olmazdı” diye açıklama yapılmadı…
Peki, siz neden yerli hoca yerine yabancı hocayla çalıştınız?
Sözünüz mü geçmiyordu. Sözünüzün geçmediği yerde bırakırsınız. O da bir erdemliliktir…
Evet, TÜFAD dernek yeri bulacaksa da kahve köşelerinde bir oda olmasın. Antrenörlerimiz kahve köşelerinde toplanmaya niyetleri de yok.
Söz ettiğimiz dernek, eğitimcilere yönelik bir dernek. Fakat ne derneğin binası var ne aktif çalışmaları. Şimdi kalkmışız diyoruz ki “Batmanlı yerli hocalara görev verilsin.”
Sözün özü; TÜFAD Batman’da şu ana kadar birlik ve beraberliğini gösteremedi. Yönetimde olup ta toplantıya gitmeyenlerin sayısı da oldukça fazla... Bu da herkesin kırgın olduğunu açıkça ifade ediyor. TÜFAD’ın üç yıllık karnesi kırık notlarla dolu…
Dipnot: Diplomasız hocanın Petrolspor’da görev alması oldukça zor. Çünkü diploması olmayan hocanın kulübe Federasyon tarafından zarar vereceği gerekçesiyle düşünülmüyor. Haklı bir talep... TÜFAD yönetimi bunu iyi bilsin ki; diploması olmayan hoca Petrolspor’a bu sezon alınmayacaktır. TPAO Genel Müdür Yardımcısı Besim Şişman’ın ismi Petrolspor Kulüp Başkanlığına geçiyor.  Besim bey, Kulüp Başkanı olursa sadece futbol değil, kurulacak sporun tüm branşlarında belgesi yeterli olan antrenör görev alacak bizden hatırlatması… Besim Şişmanla ilgili yazımızı da Pazartesi günü siz değerli okurlarımıza paylaşacağız…