** Ziraat Türkiye kupasında kuralar çekildi. Batman Petrolspor, 5. Tur’da bu kez Süper Lig ekibi Atiker Konyaspor’la eşleşti. Kırmızı-beyazlılar, daha önce Siirt, Göztepe ve Denizlispor’u elemişti. Geçen yıl kupayı kazanan Konyaspor ilk maçta Batman’a konuk olacak.

** Karşılaşmalar ‘çift maç’ eleme usulüne göre oynanacak. İlk maçlar 28, 29, 30 Kasım tarihleri arasında, ikinci maçlar ise 12, 13 ve 14 Aralık tarihleri arasında oynanacak. Batman Petrol, ilk maçı sahasında oynayacak.

KUPA HEYECANI SÜRÜYOR
Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme turu kura çekimi TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapıldı. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ve kulüp temsilcileri katıldı. Önceki turlarda Siirtspor, Süper Lig ekibi Göztepe ve TFF 1. Lig ekibi Denizlispor yine zorlu ekip seçti. Petrolspor’un rakibi Süper Lig temsilcisi Atiker Konyaspor oldu. Geçen yıl Ziraat Türkiye kupasının şampiyonu olan Konya UEFA’da da yoluna devam ediyor.

İLK MAÇLAR KASIM’DA
Ziraat Türkiye Kupası'nın 5. turunda, 4. turdan gelen 27 takımın yanı sıra 2016-2017 Sezonu ZTK Şampiyonu Atiker Konyaspor ile geçen sezon sonunda Süper Lig'de ilk 4 sırada yer alan Beşiktaş A.Ş., Medipol Başakşehir, Fenerbahçe A.Ş. ve Galatasaray A.Ş. olmak üzere toplam 32 takım mücadele ediyor. Müsabakalar çift maç eleme usulüne göre oynanacak. İlk maçlar 28-29-30 Kasım, rövanşlar ise 12-13-14 Aralık 2017 tarihlerinde oynanacak.

“AYNI CİDDİYETLE OYNAYACAĞIZ”
Eşleşmeyi değerlendiren Petrolspor Teknik Direktörü Tarık Yurttaş: “Yine güçlü bir ekiple eşleştik. Bilindiği gibi Konyaspor geçen yıl kupayı kaldırmıştı. Kulüp olarak kupayı önemsiyoruz. Rakibimize elbette saygılıyız. Tartışılacak bir güçleri yok. Ancak bu sezon lige iyi başlamadılar. İlk maçı Batman’da oynayacağız. Daha önce Göztepe ve Denizli’yi eledik. O zaman da favori onlardı, şimdi de favori Konya ama her zaman dediğimiz gibi maç oynanmadan kazanılmaz. Tur atlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim