Sezona 15 iddialı transferle start veren Batman Petrolspor, ligin üçüncü haftasında karşılaştığı Gebzespor karşısında rakibin 65 dakika 10 kişi kalmasına rağmen galibiyete ulaşamadı.

Hafta boyunca taraftarlar ile yönetim arasında sosyal medyada yaşanan kriz gölgesinde oynanan maçta Petrolspor’un kötü futbolu yine hayal kırıklığı yarattı.

16 Mayıs şehir stadında bir yandan yüksek fiyatlarla alınan tecrübeli futbolculardan kurulu Petrolspor, diğer yandan da transferin son gününde lisanslarını açabilen ve gençlerden ağırlıklı Gebzespor karşı karşıya geldi.

Maçın ilk devresinde akıllı bir futbol oynayan Gebzespor, golü de erken buldu. Her ne kadar rakip skor avantajını yakalasa da 32. Dakikada Gebze’nin 10 kişi kalması oyun planlarını da etkiledi…

Petrolspor’a baktığımızda rakibin ilk yarının son 15 dakikasında 10 kişi kalmasına rağmen Gebze karşısında etkili olamadı.

Maçın ikinci yarısında ise Samed’in oyuna girmesiyle canlanan Petrol, 10 kişi kalan rakibine baskı kurdu. İki topu direkten dönen Kırmızı-beyazlı ekip yoğun baskısına rağmen sonuca gidemedi.

Maçın özetli böyleydi…

***

Evet dedik ya bu futbolla galip gelsen ne yazar!

Her rakip Gebzespor ve Yüksekovaspor değil… Önümüzdeki günlerde Petrolspor’u zor maçlar bekliyor. Orta sahada ve forvet hattında üretkenliğin olmadığı bu takımın ligde gerçekten de işi zor. Tehlike çanları Diyarbekirspor maçında kendini göstermişti. O zamanda uyarılarda bulunmuştuk. O günden bugüne takımda bazı değişiklikler var ama lig artık hatayı affetmiyor. Üçüncü hafta geride kalırken, elde edilen 2 puan, şampiyonluk hesabı olan bir takıma yakışmıyor.

Teknik Direktör Mehmet Ak kamplardan tanıdığım bir isim. Şahsiyet olarak iyi bir insan. Buna elbette sözümüz yok ama şimdiye dek izlediğimiz takıma kazandırdığı bir şey de yok. Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte orta hakeme süratle koşup zaman için itirazda bulunan Mehmet Ak bence hatayı hakem de değil, kendi oluşturdukları takımda aramaları.

Sözün özü; devre arasına kadar bu sporcularla devam etme zorunluluğunuz var. Sporcuları yıpratma yerine kazanmaya giderek, en kısa sürede takımın toparlanması gerek.

Bu takımın acilen huzurlu bir şekilde toparlanması şart. Konuk ekip Gebzespor’daki başka bir ayrıntı ise takdire şayan. Federasyonun kuralı gereği 18 yaş altında bulunan 6 futbolcu sayesinde her maçta kasalarına bir miktar para giriyor. Bu da bu kulübün diğer kulüplere örnek bir profilini gösteriyor.

Önümüzdeki hafta zorlu rakibi karşısında Petrolspor’a 3 puan diliyorum.

Editör: TE Bilişim