** Batman Petrolspor yönetimi, teknik heyetle birlikte gazetecilerle buluştu. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, yeni ekipleriyle uyum yakaladıklarını belirterek: “Hem teknik heyet hem de yönetimdeki yeni arkadaşlarımızla güzel bir uyumumuz oldu. Geçen sezon bir stajdan geçtik. Geçen yılın hatalarını yapmayacağız” dedi.

**Yeni Teknik Direktör Mehmet Ak ise; “Benim oyuncumuz kötü pas atabilir ama sahada yürüyemez. Oyuncularımız yüzde yüz mücadele edecek. Spor kamuoyuna, tüm maçlarında maksimum puan elde edecek bir takım sözü veriyorum. Sahadaki mücadelemizle herkes bunu görecek” diye konuştu.

“BÜTÇE SIKINTIMIZ YOK”
Batman Petrolspor yönetimi ve teknik kadrosu, yeni sezon öncesi basınla buluştu. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, As Başkan Mustafa Balaban, yönetim kurulu üyeleri Hıfzullah Özoğul, Tekin İnci, Ramazan Bozkurt, Teknik Direktör Mehmet Ak, kulüp koordinatörü Bülent Kurt, idarecilerden Burhan Bağcı, yardımcı antrenörler Resul Özturan ve Emin Tosun, Kristal Park’ta yerel-ulusal medya mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda ilk sözü alan Kulüp Başkanı Konaç, geçen sezonun yanlışlarını yapmayacaklarını belirterek: “Hocamız, anlaştığımız günden beri bize güven aşıladı. Bize söz verilen destekler de gelmeye başladı. 3-4 transferimiz kaldı. Transfer sürecini de şu anda tamamen hocamıza bıraktık. Bütçe sıkıntımız yok. Geçen yıldan 1 Milyon TL civarın borcumuz var. Yeni gelen destekleri yeni sezonda kullanma kararı aldık. Temmuz ayı sonu itibariyle de eski borçları kapacağız. Geçen sezon inişli-çıkışlı dönemlerimiz oldu. Şehir olarak, takım olarak bir stajdan geçtiğimize inanıyorum. Güçlü bir yönetimimiz var. Geçen yılın hatalarını yapmayacağız. Çalışmalarımız şampiyon olabilecek bir takım yönünde. Ekipteki arkadaşlara güzel bir uyumumuz var” dedi.

“BATMAN’IN POTANSİYELİ VAR”
Daha sonra söz alan Teknik Direktör Mehmet Ak, kulüple anlaşma sürecine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Sivas’ta antrenmana çıkmadan önce telefonuma başkanımızdan mesaj geldi. Görüşüp, anlaşmak isteğini belirtti. Açıkçası beni heyecanlandırdı. Sonra telefonda konuştuk. Teknik Direktörümüz Tamer Tuna’dan izin isteyip, görüşmelere başladık ve bugün buradayım. Batman Petrolspor köklü bir kulüp. Ülkemizin önemli bir şehri. 200 Bine yakın genç potansiyeli olan bir şehir. Türkiye’nin 50 ilinden daha fazla genç nüfusu olan bir şehir. Az-buz bir şehir değil. Hem altyapı anlamında hem şehir hem de futbol açısından potansiyel var. Bunu nasıl harekete geçirebiliriz diye başkanımızla konuştuk. Petrolspor’u önceden tanıyordum. Göztepe’de çalışırken Türkiye kupasında karşılaştık. Bursa Nilüfer’de teknik direktörlük yaparken o dönemde hazırlık maçları yaptık. Daha sonra Kırıkhan, Dersim ve Niğde’deyken, Batman Petrolspor’la rakip olduk. Batman Petrolspor, Türkiye’nin önemli kulüplerinden. Dışarıdan bakıldığında 20 yıldır 3. Ligde mücadele ediyor ama o süreci doğru yönlendirdiğin zaman birçok Süper Lig takımından potansiyeli daha iyi bir ekip. Daha önce kulüpte çalışan emekçiler ile özellikle geçen yıl takımı çalıştıran Tarık hocaya teşekkür ediyorum.”

“4-5 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ”
Yeni Teknik patron Ak, Batman’da toplandıktan sonra Erzurum’da kampa gireceklerini ifade ederek: “4-5 Oyuncu daha transfer etmeyi planlıyoruz. Tesisleri gezdim. Ufak-tefek dokunuşlarla üst düzey haline getirebileceğimiz durum söz konusu. Stadımız bitiyor, antrenman sahaları gayet kullanılır durumda. Ufak değişiklikler düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta burada toplanıyoruz. Sonra Erzurum’da kampa gireceğiz. O süreçte hazırlık maçlarımız olacak. Hedef anlamında her şeyin doğru işlediği ama biraz daha fazla kurumsallaşmanın olmasının gerektiği bir yapı var karşımızda” diye konuştu.

“BENİM FUTBOLCUM SAHADA YÜRÜYEMEZ”
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ak, şunları söyledi: “Benim oyuncum kötü pas atabilir ama sahada yürüyemez. Oyuncu yüzde yüz mücadele edecek. 24 kişilik bir kadromuz var. Kendi içimizde stratejilerimiz olacak. Futbol adına sahaya neyi yansıtmak istediğimizi göreceksiniz. Sonuna kadar mücadele edecek, sonunda ‘maşallah’ dedirtecek bir Batman Petrolspor sözü veriyorum. 3. Lig 1. grupta 17 takım var. İçerde 16, dışarda 17 maçımız var. Maksimum puan ve sonucu elde edecek bir takımın sahada olacağı sözünü veriyorum. İlk transferi Bedri ile yaptık. Diğer transferlerde istikrarlı isimler. Görüştüğümüz sporcular var. Şehri gelip görecekler. Alınan tüm futbolcular, başkanımız, transfer komitesi ve benim koordinemle gerçekleşiyor. 15 Temmuz’a kadar başkanımdan istiyorum. Daha sonra başkanım bizden isteyecek. Bütün futbolcuların sorumluluğu bendedir. “

“BU TAKIM ŞAMPİYON
OLUR DEDİRTECEĞİZ”
Ak, sözlerini şöyle tamamladı: “2 Eylül’de bu takımı hazır hale getirip, izlediğinizde ‘bu takım şampiyon olur, en azından bizi heyecanlandırır’ dediğiniz bir takımı göreceksiniz. Şampiyonluk, direkt de çıkılır, play-off’tan da çıkılır. Hepsinin stratejisi vardır. Ekibimizde ben dahil 6 hoca var. 3 Antrenörümüz var. Bu arkadaşlarımız 3. Lig’de en az 300-400 maç izlemiş, ligi iyi bilen bir ekip. Yeni bir yaklaşımla, yeni metotlarla takımı lige hazırlayacağız. Şampiyon olan takımların arkasında para yok, taraftar, oyuncunun anne-babası, kentin bileşenleri, basını var. Darıca parasız şampiyon oldu. Elbette futbolculara verilen sözler zamanında yerine getirilmeli. Ancak para her şeyi çözmez. 24 Saatimiz var, 28’ini Petrolspor’a harcayacağız. Önümüzdeki günden de 4 saat vererek Petrolspor için çalışacağız.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim