**Batman 1. ve 2. Amatör kümede mücadele eden 29 takıma 50 bin TL’lik spor malzemesi yardımı yapan BATSO Başkanı Kadir Demir ve Yardımcısı Bayram Demirhan: “BATSO amatör takımların yanında olmaya devam edecek. Profesyonel temsilcimiz Petrolspor’a olduğu gibi amatör takımlarımızın da yanındayız” dediler.

AMATÖRLERE BATSO DESTEĞİ

Batman 1. ve 2. Amatör kümenin sponsorluğunu üstlenen Batman Ticaret ve Sanayi Odası, zor durumdaki amatörlerin imdadına yetişti. Kentteki odalar arasında amatörleri düşünen tek ‘Oda’ konumundaki BATSO Başkanı Kadir Demir ve Yardımcısı Bayram Demirhan: “Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da amatör takımlara yardım yapmayı bir görev biliyoruz. Amatör kulüplerin zor durumda olduğunu biliyoruz. Bu nedenle gençleri spor alanlara çekebilmek için oda olarak üzerimize düşeni yapacağız. Ayrıca Odamız, DİKA ile birlikte AB destekli projeyle madde bağımlılığına karşı örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Gençlerimizi spor ve diğer etkinliklere çekebilecek her türlü aktivitede bulunacağız” diye konuştular.

DEMİRHAN “BENDE AMATÖR TAKIM KURDUM”

Yıllar önce Akçaspor’da kulüp Başkanlığını yapan BATSO Başkan Yardımcısı Bayram Demirhan, amatör kulüp başkanlarının sorunlarının farkında olduğunu ifade etti. Demirhan şöyle konuştu: “Akçaspor kulüp Başkanlığını yaparken aynı zamanda hem antrenör hem de yedek futbolcuydum. Amatör takımların ne sorunlarla boğuştuğunu bilenlerdenim. Amatörlerin de sorunlarının farkındayız. Geçen sezonda üstlendiğimiz sponsorluk görevini bu yılda sürdürüyoruz. Her yıl bu yardımı gelenekselleştirmeyi planlıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda toplam 29 takıma aralarında bazı kamu kuruluşlarının takımların bulunduğu amatörlere toplam 50 bin TL’lik yardım gerçekleştirdik.”

ASKF’DEN TEŞEKKÜR

ASKF Başkanı Mahmut Akyol ve Tertip Komitesi Başkanı Enver Kardaş’ın da bulunduğu yardım töreninde kulüp temsilcileri, BATSO Başkanı Demir ve Yardımcısı Demirhan’a teşekkür etti. Batman’da amatörlere yardım eden tek odanın, Ticaret ve Sanayi Odası’nın olduğunu söyleyen ASKF Başkanı Akyol, “Batman amatör ligde yaklaşık 700-800 civarında sporcu var. Valilik ve Belediye dışında amatör takımlarına yardım elini uzatan yok. Sporsever bir Valimiz var. Ticaret ve Sanayi Odasının bu yardımı az da olsa amatör takımlara nefes aldıracaktır. Yardımın yapılmasında emeği geçen başta BATSO Başkanı, Başkan yardımcısı ve emeği geçen oda yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim