** Milli forma giyen Batmanlı iki atlet, branşlarında büyük başarıya imza attı. Atletizm Görme Engelliler Şampiyonası’nda Batmanlı sporcu Yunus Tenşi, Türkiye şampiyonu oldu. Petrolsporlu atlet Şükran Ayaz ise Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Balkan ikincisi olarak, Batman’ın ‘milli’ gururları oldu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Atletizm Görme Engelliler Şampiyonası, Samsun’da yapılan müsabakalarla tamamlandı. Batman’ı Görme Engelliler Atletizm Türkiye şampiyonasında temsil eden sporcusu Yunus Tenşi, Türkiye şampiyonu olmayı başardı. 16-18 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan 32 il’den 300 sporcunun katıldığı Atletizm Şampiyonası uzun atlama, gülle atma ve koşu kategorisinde düzenlendi. Batmanlı sporcu Yunus Tenşi’yi tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, farklı kategorilerde Türkiye derecelerinin gelmeye devam edeceğine dikkat çekti.

BALKAN İKİNCİSİ
Yunanistan’ın Dedeağaç kentindeki Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlılar, fırtına gibi esti. Müsabakada milli takım forması ile ülkeyi Petrolsporlu Şükran Ayaz ve Pınar Tutal temsil etti. U18 yaş grubu 5 kilometre kızlarda da Kırmızı-Beyazlı formayı giyen Ayaz, Balkan ikincisi oldu. Pınar Tutal ise Balkan 6.’sı oldu. Ayrıca Yunanistan’da yapılan Balkan Yürüyüş Şampiyonası’nda Türkiye, toplam sekiz madalya kazandı. Milli takım forması ile ilk defa müsabakalara katılan Petrolsporlu Ayaz: “Yarışma öncesi çok heyecanlıydım. İyi bir kamp dönemi geçirmiştim, bunun neticesinde elde ettiğim Balkan ikinciliğimden dolayı mutluyum, bu madalyayı ülkeme armağan ediyorum. Kulübüme, yöneticilerimize, antrenörlerimize, milli takım yetkililerine, federasyonumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim