** Batman Valisi Ahmet Deniz’in bir yıl önce başlattığı ‘Burası Batman burada küfür yok’ kampanyasına destek amacıyla Batman Petrolspor, kendi sahasında oynadığı maçlara ‘Burası Batman burada küfür yok’ pankartıyla sahaya çıkıyor. Kulüp Başkanı Ekrem Konaç, küfre karşı başlatılan kampanyanın statta taraftarlarca da benimsendiğini söyledi.

BATMAN’DA KÜFÜR YOK
3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Batman Petrolspor’un iç saha maçlarında, bir yıldır ‘Burası Batman burada küfür yok’ pankartı ile çıkıyor. Vali Ahmet Deniz'in bir yıl önce başlattığı kampanya kapsamında maçı izlemeye gelen taraftarlar, olumsuz saha olayları sonrasında da küfür yerine alkışlı tepki gösteriyor, ya da içerisinde küfür olmayan cümlelerle tezahürat yapıyor.  Kampanyayı başlatan Vali Deniz, sporun olduğu yerde küfrün olmaması gerektiğini belirterek: “Sporun olduğu yerde kesinlikle küfrün olmaması lazım, şiddetin olmaması gerekir. Bizim örfümüzde, adetimizde küfür yok. Toplumun hiç birinde olmaması gerekir. Biz de bir kampanya başlattık; ‘Burası Batman burada küfür yok’ diye. Gerçekten bir yıldır taraftarlarımız bizi bu konuda destekledi. Sporun içinde kesinlikle küfür yok, burası Batman, burada küfür yok diyoruz. Spor sahaları bir yenlik havasında geçsin, şölen alanına dönüşsün. Kadınlarımız gelsin, kızlarımız gelsin, ailelerimiz gelsin. Amacımız, gayemiz budur. Bu kampanyayı destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“KAMPANYA TUTTU”
‘Burası Batman, burada küfür yok’ kampanyasının anlamlı olduğunu ifade eden Batman Petrolspor Kulüp Başkanı Ekrem Konaç ise şunları söyledi: “Takım olarak iyi durumdayız. Ligin son anına kadar iddialı olacağız. Takımımız, taraftarımız her yönümüzle centilmenlik kurallarına riayet ediyoruz. Türkiye’nin en centilmen taraftarı ve Fair-Play ödülüne yakın bizim taraftarlarımızdır. Burası Batman, burada küfür yok kampanyası stadımızda da tuttu. Biz bunu sözde veya bir pankart asarak değil, bunun olmaması için büyük çaba gösteriyor ve uyguluyoruz.” (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim