** Ziraat Türkiye kupasında Batman Petrolspor’a 3-1’lik skorla yenilen Göztepe’de yönetici ve teknik heyet, gördükleri manzaraya hayran kaldı. Göztepe Kulüp Başkanvekili Talat Papatya: “Birçok şehir gezdim ama Batman’daki ortam gibisi yok. Stat ambiyansı ve taraftar mükemmeldi” dedi.

“BATMAN’DAKİ PANKARTLAR
TÜRKİYE’YE ÖRNEKTİR”
Süper Lig ekibi Göztepespor Grup Başkanvekili Talat Papatya, karşılaşma sonrası Batman Çağdaş’a konuştu. Batman’ın futbolla barışık bir şehir olduğuna tanık olduklarını kaydeden Papatya: “Batman’ı merak ediyordum. Ziraat Türkiye kupası için ilk kez Batman’a geldim. Diyarbakır’dan karayolu ile geldiğimiz petrol şehrindeki canlılık-hareketlilik gece yarısı bizi şaşırttı. Her şeyden önce Batman’da sporu seven çok değerli Valisi var. Batman, sporsever Valiyi değerlendirmelidir. Stat ambiyansı kadar ‘Burası Batman burada küfür yok’ pankartı da beni çok etkiledi. Bu pankart, Türkiye’ye örnektir. Bu pankartı herkesle paylaşacağız” diye konuştu.

“DOSTLUK KAZANDI”
Kulüp Başkanvekili Papatya, şöyle devam etti: “Biz sahada kaybettik ama dostluk kazandı. Sporun güzel tarafı da bu. Batman 16 Mayıs şehir stadında kötü tezahüratla karşılaşmadık. İzmir’den maçı izlemeye gelen taraftarlarımıza Batmanlılar kucak açtı. Maç bitiminde Petrollü futbolcular, taraftarlarımıza gitti. Batman halkı, futbolu özümsemiş. Batman Petrolspor gibi köklü bir kulübün 3. Ligde olması şehir için eksidir. Bu takımın gerçek yeri PTT Ligidir. İzlediğim maçta bazı futbolcular dikkatimizi çekti. Umarız Petrolspor bu sezon başarılı olur ve hak ettiği şampiyonlukla buluşur.”

TUNA: “FUTBOLUMUZ DIŞINDA
HER ŞEY GÜZELDİ”
Göztepespor Teknik Direktörü Tamer Tuna ise Çanakkalespor’u çalıştırdığı dönemde de bir kez Batman’a geldiğini söyledi. Daha önceki gelişi ile Türkiye kupası maçındaki atmosferin çok farklı olduğunu belirten Teknik Direktör Tuna: “Batman’da gördüğümüz misafirperverlik, coşku ve futbol adına güzel manzaralardı. Batman, futbolda daha iyi yerleri hak ediyor. Statta gördüğüm coşku, mükemmeldi. Bizim futbolumuzun dışında her şey güzeldi. Bir maçla Petrolspor’u değerlendirmem yanlış olur. Biz de karışık bir kadroyla çıktık. Onlar da farklı bir kadroyla mücadele ettiler. Petrol’ün çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Batman’da centilmenlik kazandı” diye konuştu. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim