BİN 1500 SPORCU KATILDI

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün yeni yaptırdığı koşu pistindeki yarışmaya Batman’ın yanı sıra Diyarbakır, Bingöl, Tunceli, Siirt, Muş, Kahramanmaraş ve Elazığ’dan sporcular katıldı. Yapılan yarışma sonucunda iller takım, sporcuları ise ferdi olarak dereceye girdi. Yarışmaya ise Muş damgasını vurdu. Muş takımları ferdi olarak 3 birincilik ve takım olarak da 4 birincilik alarak büyük bir başarıya imza attı. 7 birincilik, 2 ikincilik, 1 üçüncülük ve 3 dördüncülük alan Muş’lu atletler, aynı başarıyı Malatya ve Eskişehir’de yapılacak yarı final yarışmalarına katılacak.

BATMAN, EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Atletizm Federasyonu’nun bu yıl 7. cisini düzenlediği ‘Atletizm geliştirme projesi’ kapsamındaki kros yarışmasının 1. ayağı Batman’da gerçekleştirildi. Batman’da dereceye giren sporcular, Malatya ve Eskişehir’de yarı final yarışmalarına katılım sağlayacaklar. Yapılan atletizm yarışmasının ardından dereceye giren takım ve sporcuların ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Şube Müdürü Halil Çöl, TPAO Personel ve İdari İşler Müdür vekili Nurullah Uçar, Atletizm Elazığ il temsilcisi Mustafa Cihan, Atletizm Federasyon temsilcisi Aslan Koç ve Muş’tan gelen atletizm Milli takım antrenörü Aydın Koçlardan tarafından verildi.

BATMAN’LI SPORCULAR DA DERECE YAPTI

Yarışmada Batman Petrolspor adına 1500 metre, ferdide kızlarda yarışan Ruken Tek ve 1500 minik erkeklerde yarışan Hüsnü İlhan ikinci oldu. Batmanlı sporcular takım halinde ise 1500 minik kızlarda birinci, 1500 minik erkeklerde ise ikinci olmayı başardılar. Dereceye giren Batmanlı atletler, 11 Mayıs 2013 tarihinde Malatya ve Eskişehir’de yapılacak olan yarı final yarışlarında Batman’ı temsil edecek.

Editör: TE Bilişim