4 TAKIMI BİR ARAYA GETİREMEDİK!

** Bir dönemler ‘Sporcu fabrikası’ olarak nitelendirilen Batman’da U13 Ligi için dört takım oluşturulamıyor.

** Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş ve ASKF Başkanı Mahmut Akyol: “Dört takım olmazsa lig oluşmaz. Şu anda kulüplerimiz U13 ligi için hazır değil” dediler.

GENÇ NÜFUS VAR AMA...
Merkez nüfusu resmi rakamlara göre 393 bini bulan Batman’da, spor altyapısı SOS veriyor. Batman’ın genç nüfusuna rağmen bazı liglerin oluşmaması, yetenekli genç futbolcuların önünü kapatıyor. U13 liginin oynanmasını istediklerini belirten Futbol İl Temsilcisi Abdulkadir Kardeş ve ASKF Başkanı Mahmut Akyol; “Batman genç nüfusa sahip. Ancak U13 liginin oynanması için kulüplerimiz hazır değil. Geçen yıl ikinci amatör ligde mücadele eden üç kulübümüz U14 ligine katıldı. Bu yıl da U13 liginin oynanmasını istiyoruz. Fakat kulüplerimizin hazır olmayışı bizleri düşündürüyor” dedi.  

ALTYAPIYA ÖNEM VERİLMELİ
Batman’da sporun gelişmesi için Halk Eğitim Müdürlüğü’nün kulüplerin antrenörlerine destek verdiğine de dikkat çeken futbolseverler; “Belgesi olan antrenörlere Halk Eğitim Merkezi, gençlerin spora teşvik edilmesi için destek veriyor. Ancak kulüpler altyapıya gerekli önemi vermiyor. Sporun altyapısını desteklemek için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de farklı desteklerle altyapıyı desteklemeli” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim