**51 Yıllık Batman Yeşiltepespor Kulüp Başkanı Reşat Gülsever, her sezon öncesi takımın sorunlarını aşabilmek için kredi çekiyor. Bir çok Kulüp Başkanının borçla takımı liglere hazırladığını söyleyen Gülsever; “Amatör takımlar üvey avlat muamelesi görüyor” dedi.
“KREDİYLE AYAKTAYIZ”
1965 Yılında kurulan Batman’ın ilk amatör takımlarından Yeşiltepespor’da sporculuk yaptıktan sonra Kulüp Başkanlığı görevini de üstlenen Reşat Gülsever, yeni sezon öncesinde bankadan çektiği krediyle takımın maddi sorunlarını aşmaya çalıştığını söyledi. 1. Amatör kümede 12, 2. Amatör kümede ise 13 takımın yer aldığı Batman amatör kümede sorunların çözümü konusunda kamu kurumlarına da görev düştüğünü belirten Başkan Gülsever; “Her sezon öncesi yaşadığımız malzeme sorununu Valilik ve Belediye karşılıyor. Yine de sorunları aşamıyoruz. Bankadan kredi çekip sezon sonunu getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
“ULAŞIM VE YEMEK EN BÜYÜK SORUN”
Amatör takımların sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Gülsever, şöyle devam etti; “Ulaşım, yemek hatta lisans işlemlerinde yalnız kalıyoruz. Bir sezonda ortalama bir amatör kulübün maliyeti 20 bin TL’yi geçiyor. Bazı futbolcular gündüz çalışıyor, okula gidiyor. Akşam ise idman yapmak zorunda kalıyor. 51 Yıllık bir mazisi olan Yeşiltepespor için kiraladığımız iki katlı idare binasının kirasını bile karşılamakta güçlük çekiyoruz. Birçok amatör takımın tabelası var ama kulüp binası yok.”




AKYOL; “AMATÖRLERE DESTEK ŞART”
Batman amatör takımlarına kamu kurumlarının desteğinin şart olduğunu ifade eden ASKF Başkanı Akyol; “Valilik ve Belediye her sezon öncesi amatör takımların malzeme ve lige katılım ücretlerini karşılıyor. Ancak amatörler yine de bazı sorunları aşamıyor. Amatör kümede takım sayısının artması için bazı kurumların bünyelerine amatör takım almalarında fayda vardır. Amatörler, bölgesel lig ve 3.lig takımlarına her zaman futbolcu yetiştiren birer altyapıdır” dedi.


Editör: TE Bilişim