**ASKF Başkanı Mahmut Akyol, Batman’da futbol takımı sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Akyol: “600 Bin nüfuslu bir kentiz ama 25 takımımız var. 25 Bin nüfusa bir takım bile düşmüyor. Genç ve gelişen kentimizde takım sayısının artması için kurum, kuruluşlar ve mahalle muhtarları üzerine düşen görevi yapmalıdır” dedi.

“GENÇLERE SAHİP ÇIKILMALI”
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mahmut Akyol, Batman’da kulüp sayısının yetersiz olduğunu söyledi. Batman sporunun her geçen yıl gelişmesi yerine geriye gittiğine dikkat çeken Başkan Akyol: “600 Bin Nüfuslu bir kentiz ama 25 futbol takımımız var. Fakat 25 bin nüfusa daha bir takım bile düşmüyor. Genç ve gelişen kentimizde takım sayısının artması için kurum, kuruluşlar ve mahalle muhtarları  üzerine düşen görevi yapmalıdır. Batman sporu her geçen yıl kan kaybediyor” dedi.
“PETROL, ALTYAPIYA EĞİLMELİ”
Batman’ın tek profesyonel takımı Petrolspor’un altyapıya eğilmesinin ve tesisleşmeye yönelmesinin gerektiğini de ifade eden Başkan Akyol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Profesyonel ve amatör bazda istenilen seviyede değiliz. Petrolspor’un altyapıya eğilmesini istiyoruz. Altyapısını güçlendirmesi gerekir. Petrolspor geleceğini düşünmeli. Batmanlı gençlere herkesin destek olması gerekir. Petrolspor, geleceğe iyi yatırımlar şimdiden yapmalı.” 

Editör: TE Bilişim