Yeni bir dönem başlıyor...
AKP ve HDP çözüm sürecinde samimi ve eşit pozisyonlarda görev aldıkça 'Yeni Türkiye'yi hızla kuracaklardır.
AKP ve HDP taraflarından gelen açıklamalar seçim öncesi olduğundan dolayı karmaşık ve barışçıl değil. Başbakan Davutoğlu, silahları bırakmanın 'ama'sı olmayacağını dillendiririnken, HDP kanadının 'ama'sı çok.
'Ama'sı tabi ki çok...
Barış 'ama'lar ile sağlanacaktır.
'Ama'lar ortadaki engelleri kaldıracaktır.
Zemin hazırlanmadan adım atılması mümkün olmayacaktır.
Ayrıca HDP ve AKP'nin ortak açıklaması PKK tarafından yapılan açıklamada gayet doğal karşılanmış ve zemin hazırlandığı takdirde mümkün olacağı söylenmiştir.
Ve Davutoğlu'nun Demirtaş'ın üzerine gitmesi HDP'nin günden güne baraj durumunu da ortadan kaldırıyor.
Demirtaş'ın açıklamalarını provoke eden bir tutumda değil, aksine gerçekçi bir açıdan baktığını düşünüyorum çünkü silah bırakma durumu bir nevi çözüm sürecinin son safhası gibi, bu nedenle tarafların eşit pozisyonlarda sürece katkısı olmalı ve zemin hazırlanmalıdır.
Öncelikle devlet olmanın getirdikleriyle silahlı bir örgüt olmanın getirdikleri arasında farklar var fakat sonuç olarak herkesin sorumlulukları eşit. Herkesin yapabileceği ayrı ayrı şeyler vardır ama genellikle taraflar diğerinin yapmadığı ya da zamanında yapmadığı ya da eksik yaptığını bahane ederek kendi adımını atmaktan çekiniyor. Bu tür tereddütler zaman kaybettirir, zaman kaybetmenin herkesin aleyhine olduğunu kavramak gerek.
Son olarak;
Şu an AKP'nin tutumu ve HDP'nin attığı adımlardan kaynaklı baraja dair bir sorunun olmadığını düşünüyorum. HDP'nin şu an gittiği yolda kısmi eksikliklerini kapatarak yoluna devam etmesi lazım ve herkese iyi bir ifade mühimdir. İfade durumunun yanında iyi adaylarda HDP için çok ama çok mühim bir konudur.
Ve öyle ki HDP aldığı kararlar ve attığı adımlar ile pozisyon değiştirmiş ve iktidar alternatifi olacak düzeye gelmiştir.
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle hoşçakalın...