Utanç davaları ile ilgili ülkenin dört bir yanından haberleri okuyoruz, izliyoruz. Antalya’da kızını satan baba, Mardin’de kamu memurlarının da aralarında bulunduğu onlarca kişilik tecavüz timi, nereye baksanız bir uçkur davasıdır gitmekte.
Tecavüzcünün al birini, vur ötekine. Ancak” imam osurursa cemaat sıçar” misali eğer bu tecavüzcü devletin bir numaralı çalışanı/memuruysa durum daha da vahimdir. Çünkü sıradan birinin vatandaşa ulaşması ile devlet memurunun ulaşabilmesi arasında “kocaman bir fark var”. Çünkü insanlar memura güvenir, dediğini önemser. O yüzden görevi başında ve göreviyle ilgili konularda işi uçkur davasına çevirenlerin cezası arttırılmalıdır ki niyetli olan diğerlerine de ibret olsun.
Mynet haber sitesinde 16 Şubat tarihli şu yazılanlara bir bakalım:
Siirt’te, ilköğretim öğrencisi dört kıza cinsel istismarla suçlanan müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun yargılanmasına dün başlandı. Devlet davanın peşini bırakmayacağını, mağdur S.T. geçen sürede reşit olduğu halde, avukatlığını bırakmayarak gösterdi.Siirt’te ilköğretim öğrencisi dört kız çocuğuna nitelikli cinsel taciz iddiasıyla yargılanan müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu ile diğer 38 sanığın utanç davası sürecini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yakından takip ediyor. Dosyası diğerlerinden ayrılan müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun dünkü duruşmasında, Bakanlık tarafından görevlendirilen müdahil avukat Mesut Yıldız da hazır bulundu.
Kızlar koruma altında
Kuzu tarafından defalarca cinsel istismara uğrayan ve bu yüzden okulu bırakan abla S.T. aynı olayları kendisinden sonra yaşayan kardeşi H.T. ve diğer iki kız öğrenciyle birlikte başka bir şehirde, devlet korumasında yaşıyor ve Bakanlık’ın himayesinde öğrenimlerine devam ediyor. S.T geçtiğimiz günlerde 18 yaşına basıp reşit olduğu için Bakanlık’ın koruma hükmü kalktı. Ancak Bakan Şahin, mağdur S.T.’den Bakanlık müdahil avukatı Mesut Yıldız’a vekâlet vermesini bizzat talep etti. S.T. de Yıldız’ın üç mağdure gibi kendisini mahkemede Bakanlık adına savunması için Yıldız’a vekâlet verdi.
1966 Gaziantep doğumluAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tecavüz, cinsel istismar suçlarında gereken hassasiyeti gösteriyor. Siirt’te meydana gelen ve iddialara göre cinsel taciz suçlamasıyla yargılanan Milli Eğitimde görevli okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun mağduru olarak kamuoyunda adı geçen öğrenciler için Bakan Fatma Şahin avukatta tuttu. Bu konudaki kararlı tutumu için Bakan Şahin’i tebrik etmek gerek.
Sayın okurlar, ne devlet eski devlet, ne de halk eski halk. Tamam, belki tecavüzcüler, sapıklar her dönemde olduğu gibi günümüzde de varlıklarını sürdürebilmekteler. Dünyanın hangi coğrafyasına giderseniz gidin bu tür aşağılık varlıklar olacaktır, mağdurları da. Ancak önemli olan bu tür mahlûkların devlet ve organları tarafından nasıl değerlendirildiğidir. 90’lı yıllarda meydana gelen ve Gazeteniz Batman Çağdaş’ta geniş yer bulan tecavüz olaylarını hatırlayın. Fakir fukara için kurulmuş aş evlerinde bile tecavüzler yaşanmıştı. Ya da intihar eden/ettirilen birçok genç kız aslında hepimizin de çok iyi bildiği üzere birileri tarafından evlenme vaadiyle iğfal edilmiş kızlardı. Ama konu tabu. Kimse namus meselesinde yıpranmak istemiyordu ve bu konu ile ilgili kitaplar bile yazıldı. Tecavüzler, ensest ilişkiler, kandırmacalarve tayin sonrası ortalıkta kalmalar. Ama artık bu tür durumlarda devletin en üst makamındaki Bakan gibi şahsiyetler bile konuyu yakından takip etmekte, bağımsız yargı da kararını verebilmekte.
Tecavüzcü ve sapıklara ithafen duyurulur; işiniz zor. Çünkü artık Bakan Fatma Şahin var ve gerekirse aleyhinizde avukat bile tutabiliyor.