** Batman Havalimanı’nda Antalya ve İzmir’e direkt seferler aylardır yapılamıyor. Ankara’ya ‘ek’ seferler, bilet fiyatlarını düşürdü. Çarşamba, Cuma ve Pazar günü, Ankara ek seferlerinin başlaması, limana hareketlilik getirdi.

** DDY Garı’nın daha işlerlik kazandırması amacıyla rayların, Güney Raman çevre yolundan şehir dışına yönelik projenin de ele alındığı iş, sürüncemede kaldı gibi. Bir başka beklenti ise 16 Mayıs şehir stadının yeşil alana dönüştürülmesi.

HAVALİMANINDA EK SEFER FARKI
Anadolujet’in, Ankara-Batman ‘ek’ seferleri nihayet başladı…
Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri, Batmanlılar karşılıklı seferlerle daha rahat Başkentin yolunu tutabilecek.  Ek seferlerin başlaması, Batmanlılara ucuz hava yolculuğu imkanını da sağladı.

Ankara’ya 350 TL ve üzerinde bilet kesen Batmanlılar, artık 130-150 TL’ye uçabilecek. Batman Havalimanında Ankara ve İstanbul kadar, İzmir ile Antalya seferlerinin de ihtiyaç olduğunu söylüyoruz.

Milletvekili ve Vali’nin girişimleriyle Batman’dan, Ankara ve İstanbul seferleri artıyor. Şimdi de 1.5 yıl öncesine kadar haftada 3 gün Batman Havalimanından kalkan Antalya ve İzmir direkt seferleri, tekrar dönecek mi diye bekleyişte olan iş dünyası var.

Önemli tekstil markalarının yatırıma yöneldiği Batman’da uçak sefer sayısının yetersizliğinden Diyarbakır havalimanını kullanmak zorunda kalan yatırımcının ulaşımını bu şehir nasıl kolaylaştıracak?

Batman havalimanından büyükşehirlere yönelik uçuşlar artarsa buradaki yatırımcı da iş dünyası da rahatlayacak. Antalya-İzmir direkt seferleri, Batman havalimanına yeni bir soluk getirtecek, havalimanına hareketlilik kazandıracak.

DDY GAR PROJESİ
Birkaç ay öncesinden DDY garının Güney Raman çevre yolu güzergahından şehir dışına çıkarılmasına yönelik proje önerisini yerel yönetim gündemine almıştı. 1. Cadde esnafları, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’a rayların şehir dışına çıkarılma önerisini uzun uzadıya anlatmışlardı.

Başkanvekili Aksoy, o güzergah sakinlerini can kulağıyla dinlemişti.
1. Cadde Batman’ın en eski çarşısı…
O güzergahı terk etmeyen esnafların söylemleri hala belleklerde:
“Eğer bu raylar şehir dışına çıkarılırsa bu güzergahta yeni bir Batman doğacak. Yeni bir alan, yeni bir yaşam alanı olacak. Yerel yönetimden isteğimiz bu projeye destek vermesidir. Raylar bu güzergahtan çıkarıldığında o güzergahta neler yapılmaz ki? Çocuklar için oyun alanları, gençler için dinlenme alanları, sanat platformları, yeşil alanlar, park, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla şehrin göbeği mükemmel bir yere dönüşmüş olur…”

Başkanvekili Aksoy, DDY Garı’nın taşınmasıyla o bölgede yıllar içerisinde şehrin merkezi noktalarından birisi haline geleceğini söylüyordu… O önemli güzergah için mimarlar ve şehir plancıları ne düşünüyor bilemiyoruz ama şayet bu projeye hayata geçirilirse beklide Türkiye’de örnek gösterilecek bir çalışmaya kavuşmuş olunacak.

Şehirde demir raylarını kaldırarak orada yaşam alanı oluşturmak mümkün mü? Zor görünüyor ama bunu başarmak için de güçlü bir desteğe ihtiyaç var.

ESKİ STAD!
TOKİ, bazı illerin eski statlarını satışa çıkarmaya hazırlanıyor.
Güney Raman çevre yolundaki stat tamamlanmadığı için TOKİ, henüz 16 Mayıs şehir stadını satışa çıkarmadı.
‘O alan satılmasın, park olsun’, ‘İçinde cami yapılsın’ diye günlerdir bu önemli konuyu gündemde tutuyoruz. Birçok STK’nın ortak görüşü 16 Mayıs şehir stadı yerinin halkın kullanımına verilmesidir.
Evet, Şafak mahallesinin de aralarında bulunduğu 5 mahalle, stad yerinin yeşil alan olarak düzenlenmesini istiyor. Yerel yönetimin park sayısını artırmayı düşündüğü şehir merkezindeki o önemli alanın TOKİ’den alabilmek için şimdiden üst düzey yetkililerle diyaloga girilmeli…

Eski stat yeri, yeni bir yaşam olanı olabilecek ideal bir yer. Günlerdir dikkat çekiyoruz bu konuya. Belki temcit pilavı gibi okurların önüne bırakıyoruz ama o stadın sahibi konumundaki TOKİ ise şimdiden o bölgeyi AVM-konut projesine dönüştürmenin hazırlığında.

Henüz geç kalınmış değil, stat arazisinden nasıl bir yaşam alanı oluştururuz diye etkili ve yetkililer bir kafa yorsa ne güzel olur değil mi?