** Bayramlar, gazetecilere birkaç gün dinlenme imkanı tanıyor. Kurban Bayramı nedeniyle geçen Cuma’dan beri sizlerden uzak kaldık. Bugünden itibaren yeniden sizlerleyiz.

**Kim ne derse desin bu şehrin geleceği sağlık, tarım ve turizmdedir. Bayram tatilinde Irak’ın çeşitli kentlerinden gelenler, buradaki özel hastanelerde tedavi olmaya çalıştı. Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf ise yerli turistlerin akınına uğradı.

ZOR ŞEYLER DEĞİL…
Yıllardır bu şehrin kaderinde söz sahibi olanlar, sağlık, tarım ve turizmdeki getirinin farkına varmadılar. Petrol şehrinin verimli arazileri, inşaat sektörü ile bir kısım sanayiye açıldı. Doğru planlandığında bölgenin misafir odası olabilecek Hasankeyf’e sahip Batman’da turizm zenginliği hiç görülmedi.
Desteklendiğinde bölgenin sağlık turizmi olabilecek en iyi konuma sahip Batman’da yeni sağlık yatırımları gerçekleştirilmeli.
Tıp Fakültesi ve yeni hastanelerle bu şehir bölgenin sağlık merkezi haline getirilebilir.
Aslında bunlar zor şeyler değil. Her biri olabilecek şeyler.
Peki eksiğimiz ne?
Her şeyden önce sahip olduğumuz bu zenginliklerimizin farkına varmalıyız. Bu zenginlikleri yönetebilecek, bunlara değer katacak, bunları pazarlayacak yöneticilere ihtiyaç var.
Sanırız buna sahip olduğumuzda Batman bugün olduğundan çok daha iyi yerde olacaktır.

HASANKEYF’TE BAYRAM
Bayram tatilinde Hasankeyf’e tabiri caizse turist yağdı.
Hemen her mevsimde turistin ilgi gösterdiği Hasankeyf, özellikle Kurban bayramında görülmeye değerdi.
Eski çarşı esnafının yüzü güldü.
Dicle nehrinin kıyısındaki onlarca tesis konuk ağırlamakta güçlük çekti.
İyi pazarlandığında; yeni yerleşim biriminde Turizm Otelcilik okulu devreye girdiğinde dinlenme merkezi olabilecek Hasankeyf, dünyanın doğal harikaları arasında parmakla gösterilebilecek bir güzelliğe sahip. Fakat ne yazık ki bu tarihi dokunun kıymetini bilemedik, bu zenginliği değerlendiremedik.
Evet, hala şansımız var. Turizm zenginliğini değerlendirmemiz gerekiyor.


TARIM VE HAYVANCILIK
Tarım ve Hayvancılık bu yörenin olmazsa olmazlarındandır. Batman’ın zengin doğasını korumak adına sanayiden çok tarıma da önem verilmeliydi. Batman ovasında verimli tarım arazileri imara açıldı.
Yanlış anlaşılmasın, kimse bu şehrin daha da gelişmesi için imara da karşı değil. Ancak gıda ambarı olabilecek bir coğrafyaya sahip Batman’da, Fernas şirketler topluluğunun Batman-Siirt İl sınırında hayata geçirdiği meyve bahçeleri bu toprakta neler yetişebileceğini gözler önüne serdi.
Bu yıl ovada tarım yüz güldürüyor.
Bu ovada tonlarca saman, Doğu ve Karadeniz bölgesi başta olmak üzere İç Anadolu bölgesine de hala gönderiliyor. Çiftçinin yüzü saman sayesinde güldü. Samanın tonu 1000 lirayı geçmiş. Büyük ve küçükbaş hayvancılıkta da canlanma var.
Batman ve yöresinde Kurban bayramında binlerce canlı hayvan, kurbanlık için görücüye çıktı. Tarım ve hayvancılığın ‘Kara altın’ kadar bu şehir için önemli olduğu bilinmelidir.

SAĞLIK TURİZMİ
Her zaman Batman’ın ‘bölgenin sağlık turizmi’ olabileceğine dikkat çekiyoruz.
Sağlık, her zaman ön planda olmalı.
Bakın bayram tatilinde Diyarbakır ve Mardin yerine Batman’daki sağlık kuruluşlarını tercih eden Iraklı Kürt peşmergeler bu şehrin otellerinde konaklıyor, buradaki esnafa para kazandırıyor. Otelcisi, çaycısı, taksicisi ve esnafı kazanan Batman oluyor.
Yeni sağlık yatırımları bu şehri uçurur.
Her şeyden önce Batman sahip olduğu konumunun farkında olmalı.
Ve bu şehrin geleceğine yönelik projeleri artık hayata geçirmenin zamanı geldi, geçiyor.