*Bu şehirde sağlık yatırımlarının hızlandırılarak nüfus başına düşen hasta yatak sayısı açığının kapatılmasını istiyoruz. Bu yatırımları isterken, kentte güzel şeyler de oluyor. Batman, fuarlarla kendini buluyor..

*Sağlık kadar eğitimde de fiziki mekan-kadro sıkıntısının giderilmesini ve yerel yönetimin başladığı bazı projeler kapsamında ‘kentsel dönüşüm’ ile ‘hava mania’ sorununda da bazı engellerin kaldırılmasını bekliyoruz.

“BU ŞEHİR YATIRIMLARI HAKEDİYOR”
Vali Ahmet Deniz, “Batman 1. Kitap Fuarı’nın açılışında konuklara anlamlı mesaj veriyordu:
“Geçmişte bazı olumsuzluklarla gündeme gelen Batman, artık güzel projelerle gündeme geliyor. Tarım-İnşaat fuarının ardından bugün 1. Kitap fuarını gerçekleştiriyoruz. Batman artık fuarlarla adından söz ettiriyor. Otellerimizde doluluk oranı yüzde 90’larda.”

Evet, Batman hızla değişiyor. Peş peşe örnek organizasyonlar gerçekleşiyor.

Atatürk Parkı’nda yöresel ürünler fuarının ardından ‘Batman 1. Kitap fuarı’ bu ayın sonuna kadar açık olacak.

43 Stantta 82 yayınevi ve 80 yazarın yer aldığı ‘Kitap fuarı’ bazı eksiklikler de olsa görülmeye değer.

Bu şehirle ilgili taleplerimizdendi böylesi güzel fuarların hayata geçirilmesi.

Son dönemlerde güzel projelerin hayata geçirildiği bu şehirde sağlık ve eğitimde Türkiye ortalamasının gerisinde olduğunu hep söylüyoruz.

Bu şehrin kangren yarası konumundaki İluh deresinin ıslah çalışmalarının gerçekleşebilmesi için ‘Kentsel dönüşüm projesi’ ile ‘hava mania’ sorununun aşılmasının gerektiğini dile getiriyoruz.

Bu şehir birçok yatırımı hak ediyor.

400 YATAKLI HASTANE BEKLETİLMESİN
Batman’da sağlık yatırımlarının hızlandırılarak, nüfus başına düşen hasta yatak sayısı açığımızın kapatılmasını istiyoruz.

Bu önemli yatırımın üzerinde aylardır duran Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in, Batmanlıların özlemle beklediği 400 yatak kapasiteli hastane yatırımının daha fazla bekletilmemesini bekliyoruz.

Batman’ı ikiye bölen DDY raylarının şehir dışına çıkarılması konusunda  Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un bu önemli projesinin desteklenmesi gerektiğinin altını hep çizdik ve bu şehirle ilgili Batman’a Tıp Fakültesi’nin şart olduğunu aylardır dile getiriyoruz. Kent merkezi nüfusu yarım milyonu bulan Batman’da Araştırma İhtisas Hastanesi’nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ediyoruz. Petrol şehrinin bazı alanlarda bulunduğu yerin bizi üzdüğünü belirtiyoruz.

Umarız bu taleplerimiz gerekli yerlere ulaşır.

KİTAP ŞEHRİ OLABİLİR MİYİZ?
Batman Üniversitesi Merkez kampüs alanı bahçesindeki 1. Kitap fuarındaki 43 stantta 82 yayın evi 80 yazarın buluşmasından keyif duyduk.

Kim ne derse desin fuara ilgi vardı…
Açılışını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yaptığı o etkinlikte bir ara gerilerde stantları tek başına dolaşan Belediye Başkanvekili Aksoy ile göz göze geldik. Stanttaki yayın evlerinin kitaplarını inceleyen Aksoy, aldığı bazı kitapları öğrencilere armağan ediyordu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kitapların önemine dikkat çekerken, Avrupa başta olmak üzere diğer ülkeler ile bizim için de bulunduğumuz durumu somut verilerle anlatıyordu...

En çarpıcı örnek ise Fransa örneğiydi. Fransa’da düzenli kitap okuyanların oranı yüzde 21… Türkiye’de ise bu oran binde bir…

Kitaba ayrılan bütçe de sınırlı.
Bir yılda kişi başına Norveç’te 137, Almanya’da 122 dolar, Belçika’da 100, dünyada 1.3 dolar… Türkiye’de sadece ve sadece kitaba 25 cent harcanıyor.

Fransa’da her 100 kişiden 21 kitap okurken, biz de binde biri bile bulmuyor!

Bundan tam 58 yıl önce Türkiye Petrolleri’nde işçi olarak çalışan yazar İhsan Süreyya Sırma, aslen Siirt-Pervarili… Bir dönemler petrol kentinin en fazla kitap okuyan illerinden birinin olduğunun altını çiziyordu Sırma…

Evet, bu şehir dün çok daha iyi okuyordu, neden bu şehir yeniden kitap şehri olmasın.