*Seçime 17 gün kaldı. Partilerin o eski kampanyaları yok. 24 Haziran seçiminin bu yıl on bir ayın sultanı Ramazan ayına denk düşmesiyle adaylar, bir taraftan iftar yemeklerine yetişiyor. Bir yandan da adaylar sahura kadar çalışıyor…

*Saadet Parti 1’inci sıra Milletvekili adayı Faris Özdemir, eski politikacılardan. Çalışmalarına hiç ara vermeden çalışıyor. Bazen günde bir-iki ilçe ziyaretini gerçekleştiriyor. Sahaya çıkıp seçmenle buluşuyor.

O RENKLİ KAMPANYALAR YOK

O yıllar öncesinin eski seçim kampanyaları da değişti. 24 Haziran seçimine şunun şurasında 17 gün kaldı. Milletvekili adaylarının yerel gazetelerde reklamları bile yok. Batman’daki billboardlarda parti liderlerinin dövizleri dışında reklam da yok. Milletvekili adayları daha çok iftar yemeklerinde seçmene ulaşabiliyor. Bu seçimde seçmene ulaşmak için o bilinen promosyon yöntemleri de yok. Batman kent merkezinde şimdiye de iki parti miting yapabildi.

Geçen Cuma Başbakan Binali Yıldırım Batman’daydı. Önceki gün de HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partililere hitap etti. İlçe ve köylere gündüzleri gezi düzenleyen Milletvekili adayları destek istiyor. İftar sonrası ise adaylar parti lokallerini turluyor.Partililer, lokallerde geceleri çay ikramıyla karşılaşıyor.Ayrıca sosyal medyadan adayların tanıtımları yapılıyor.

Önceki seçimlere göre, bu seçimde propaganda çalışmaları oldukça farklı.Ev ziyaretlerine ağırlık veren bazı Milletvekili adayları, seçmenden izin almadan fotoğraf çekmiyor. Sosyal medyada malzeme olmak istemeyen çok sayıda seçmen var. Ramazan’da günün yorgunluğunu parti lokallerinde akşamları atan bazı seçmenler ise Turgut Özal bulvarı çevresinde bir arada olan parti lokallerini turlamadan evinin yolunu tutmuyor. Parti lokallerindeki kalabalıklar konuşuluyor. Seçim yaklaştıkça; parti lokallerinde bayramla birlikte heyecan artacak gibi…

****

SAADET PARTİLİ ÖZDEMİR

İki dönem Milletvekilliği yapan Faris Özdemir, Saadet Partisi’nin 1’inci sıra Milletvekili adayı. Şu ana kadar seçim propaganda çalışmalarında çok çalışan siyasetçisinden biri.  Özdemir, yıllardır aktif siyasette. Aile olarak yıllarca siyaset içinde olan Özdemir ve ailesi; vatandaşa hizmet etmek için çırpındı.

İki dönem Milletvekilliği sürecinde de seçmene hep yakın duran isim Özdemir’di. Aktif siyasetten uzaklaştığı dönemde Özdemir, Ankara’dan köyüne dönüş yapan ender siyasetçilerden oldu. Çeşme başı (Sere Kaniye) köyünde bir işçi gibi çalışan Faris Özdemir; “Başkentte değil, köyümde daha huzurluyum” diyor.

Çeşme başı köyünü o eski taş yapılardan kurtarıp modern bir köye dönüştürdü Faris Özdemir. Eski politikacıların aksine memleketinde daha çok yaşamayı tercih eden Özdemir, başı sıkışanın yanında oldu hep. Özdemir, çalışkan biri. Bu çalışkanlığını aday olduktan sonra bir kez daha gördük. Daha kimseler sahaya çıkmadan o seçmenle buluşmuştu bile. Bir süredir hiç ara vermeden çalışmalarına devam eden Özdemir’in temposuna Saadet Partililer de ayak uydurmakta zorlandıklarını itiraf ediyorlar; “Milletvekili adayımız Faris Özdemir çok çalışkan. Bir günde 2 ilçede bile çalışma yapıyor. Sabah erkenden başlayıp, hiç durmadan sahura kadar çalışıyor. O’nun çalışması bizi de motive ediyor. Partimizin adeta lokomotifi gibi…”