** Yarın seçmen sandık başında olacak. 24 Haziran seçiminde Batman genelinde 343 bine yakın seçmen sandık başına gidecek. Bir ayı aşkındır partiler ile milletvekillerinin halka verdikleri mesajları dinleyen vatandaş, yarın sandıkta tercihini yapacak. Seçim arifesinde kentte husumetli iki aile arasındaki sulh da görülmeye değer ender manzaralardandı.

**Seçim gündemi bir yana Dicle’de artık su sporları da yapılıyor. Dicle nehrinde ilk kez jet ski turları düzenleyen tesis sahibi Mehmet Yıldız, yerli ve yabancı turistlerin Hasankeyf manzarasından etkilendiğini söylüyor.

SÖZ ARTIK SEÇMENDE
Beklenen gün geldi…
24 Haziran seçimleri için bir aydır meydanlarda olan Cumhurbaşkanı adayları, parti liderleri ve milletvekili adayları, yarın ki seçimi dört gözle bekliyor.

1 Ay süren seçim propaganda çalışmalarında Batman geneline bakıldığında bölgenin en sakin şehirlerinden biri de Batman’dı.

Adaylar sahadaydı, parti liderleri miting alanındaydı, seçmen mesajları almıştı.

11 Ayın sultanı Ramazan ayına rağmen partililer de adaylar da yorulmadan ter attı. Seçim lokalleri sahura kadar açıktı. Kısacası lokallerde Ramazan’ın da hoşgörüsü hakimdi.

Seçim öncesi Vali Ahmet Deniz, tüm partilerin il başkanlarıyla bir araya geldi. Bu kare de seçimin ilginç anekdotları arasında yerini aldı.

Batman’da yarın 343 bin civarında seçmen sandık başına geçecek.

Adaylar söylediklerini söyledi, çalışmalarını yaptı, artık son sözü en büyük hakem olan seçmen söyleyecek.

*******

İKİ AİLE ARASINDA SULH
Sadece bölgede değil, belki de Türkiye’de bir ilktir Çeşmebaşı (Serekaniye) köyünde gerçekleştirilen barış töreni…

Ramazan bayramına iki gün kalmıştı… Bahçelievler mahallesinde iki aile arasında oldukça üzücü bir olay yaşanmış, iki can toprağa düşmüştü…

Olay, bayram arifesinde Batmanlıları sarsmıştı.

Çok kısa bir sürede iki aile arasında sulh için arabulucu görevini üstlenen kanaat önderi ve SP Milletvekili adayı Faris Özdemir, son yılların belki de en güzel örneği olan sulh olayının gerçekleşmesini sağladı.

Önceki gün Serekaniye köyündeydik. Yörenin önde gelen kanaat önderleri, imamlar ve tanınan aileler barış törenindeydi. Babinirli melle Abdullah Aydın, kalabalığa sesleniyordu; “Allah rızası için biz bu iki ailenin arasına girdik. Öncelikle bu barışın gerçekleşmesinde emeği olan Faris Özdemir’den Allah razı olsun, üzerine düşeni yaptı ve iki aile barıştı. Önemli olan bu ailelerin barışmasıydı…”

Yaklaşık üç saat süren barış töreninde iki ailenin temsilcileri Kuran-ı Kerim’in altından geçerek yemin içti ve barış töreninde en mutlu sima Faris Özdemir’di…

Daha önce de birçok aile arasındaki husumete son veren Özdemir’in barışçıl yönü bu kötü olayın kapanmasına da vesile oldu.

Bu ortamı sağlayanlar unutulmayacak.

*******

TARİH GÖLGESİNDE SU SPORLARI
Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in içinden geçen Dicle, artık yeni su sporlarıyla gündemde.

Sessiz ve derin akan Dicle nehrinin dibinde Berçem tesisini işleten Mehmet Yıldız, bu yıl aldığı jet ski ile tur düzenliyor, yerli ve yabancı turistleri farklı bir ortamda konuk ediyor.

Daha önce onlarca gencin yaz mevsiminde boğulduğu alanın bulunduğu Dicle nehrinin derin kısımlarında jet ski turları düzenleyen işletmeci Yıldız, anlatıyor; “Dicle nehrinde güzel manzaralar da var. Jet ski sadece Van gölünde vardı. Biz de bu yıl bir jet ski satın alıp Dicle’yi farklı bir konseptle buluşturduk. Yaz mevsiminin belki de en güzel sporlarından biri de bu spor dalıdır. Turlarımıza büyük bir talep var. Bayram tatilinde birçok kişiye tur düzenledik…”

Dicle nehrinde artık jet skileri de görmek mümkün.

Ilısu barajı için gün sayıldığı şu günlerde kimi balıkçılığa yatırım yapıyor kimi su sporuna… O yıllar öncesinin kelek ve salları artık geride kaldı.

Dicle nehrinde güzel görüntüler var artık…