**Hava yolları taşımacılığında aylardır Batmanlılar çile çekiyor. Önümüzdeki aylarda Türk Hava Yolları ve diğer özel firmalar, Batman’a ek sefer düzenleme sözü verdi. 8 Haziran’dan sonra THY, Ankara seferlerini artıracak. Pegasus ise Ekim’de Sabiha Gökçen hava limanına sefer sayısını artıracağına dair kamuoyuna açıklama yaptı.

**Yaz uygulaması kapsamında hava yollarında sefer kısıtlamasına giden diğer bir İl Şanlıurfa; Batman’ın düştüğü duruma düşmemesi için şimdiden girişim başlatan bu il,Türk Hava Yolları diğer özel hava firma yetkililerinin kapısını bir bir çalıyor.

SAHİPLİ İLLER BOŞ DURMUYOR
Aylardır Batman hava limanında uçak seferlerinin yetersizliğine dikkat çekiyoruz. Batmanlılar hem zaman hem de para kaybına uğruyor. İş dünyası hava yolculuğunda çile üstüne çile çekiyor.
Yanı başımızdaki Diyarbakır hava limanında günde 24 uçuş yapa dursun, Batman hava limanında sefer sayısı 4’ü geçmiyor.
Son yıllarda hava yolculuğunda pahalı fatura ödemek zorunda kalan Batmanlıların sesi öyle veya böyle duyuldu.
Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Ankara-Batman uçak seferlerine ek seferlerin 8 Haziran’dan sonra başlayacağını duyurdu.
Batman Valisi Ahmet Deniz de geçenlerde Pegasus Hava Yolları’nın, Ekim ayında Sabiha Gökçen hava limanına ‘ek’ seferlerin başlatılacağını açıkladı.
Batman’ın çektiği çilenin benzeri Şanlıurfa’da da yaşanınca Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, hemen devreye giriyor. Yaz uygulaması kapsamında sefer kısıtlamasına giden Türk Hava Yolları yetkilileriyle görüşüp sorunu çözmeye başlamış Şanlıurfa Belediye Başkanı…
İşte sahipli İllerin girişimleri böyle…
Zamanında devreye girip sorunu çözüme kavuşturmayı biliyorlar.  

URFA, SONUÇ ALIYOR
Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep’in ortasında.
Bir dönemler GAP’ın gözde İl’i Urfa, her dönem yatırımlardan büyük pasta alan bir şehir.
Komşu illerle her platformda yarışan bu şehrin lobisi istediğini koparabiliyor.
Bakın, Türk Hava Yolları ve diğer firma yetkilileri, yaz uygulaması kapsamında sefer azaltmayı düşündüğü Şanlıurfa’da Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, neler yapıyor.
Türk Hava Yolları ve diğer özel firma yetkililerini Ankara'da davet edip sorunun çözüme kavuşması için görüşmelerde bulunuyor.
Özellikle sefer sayılarının arttırılması ve sefer saatlerinin daha uygun zamanlara çekilmesini gündeme getiren Urfalı Başkan Çiftçi, bakın neler diyor;
“İstanbul ve Ankara'ya hava yolu ile gidecek olan vatandaşlarımız çevre iller üzerinden yüksek rakamlarda bilet almaları ve zaman kaybı yaşayarak ulaşım sağlamalarını kesinlikle kabul edemeyeceğiz. Bu konunun takipçisiyiz.”

URFALILAR PES ETMİYOR
Türk Hava Yolları ile diğer özel hava yolları şirketlerini, Şanlıurfa’ya davet eden Başkan Çiftçi, fiyatı yüksek rakamlara varan biletlerle Gaziantep ve Diyarbakır gibi çevre illerden uçuş yapmayacaklarının altını çiziyor.
Şehrinin turizm potansiyeli ile yolcu sayısını üst düzey yetkililere ileten Çiftçi, pes etmeyeceklerini söylüyor;
“Şanlıurfa'da gündeme gelen Türk Hava Yolları ve diğer özel firmaların seferleriyle ilgili görüşmelerde bulunduk ve yetkilileri davet ettik. Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini ve yolcu sayısını yetkililere bizzat ilettik. Bununla birlikte vatandaşlarımızın hiç bir zaman fiyatı yüksek rakamlara varan biletlerle Gaziantep ve Diyarbakır gibi çevre illerden uçuş gerçekleştirmemesini bildirdik. Bu konuda da Türk Hava Yolları yetkilileri ve özel firma yetkilileri bizlere sefer sayılarını arttıracaklarını, sefer saatlerini düzenleyeceklerini ve artık İstanbul ile Ankara havaalanlarında ek inişler için izin noktasında gerekli girişimde bulunacaklarını ilettiler. Şanlıurfa halkımızın sorunu bizim sorunumuz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

ANTALYA-İZMİR SEFERLERİ UNUTULMASIN
Batman, aylar sonra Ankara ve İstanbul’a yeni uçak seferlerini iple çekiyor.
Komşu İl Siirt’te uçak seferlerinin kaldırılmasıyla yolcu sayısı her geçen gün artan Batman limanında gözler şimdi de Antalya ve İzmir’e direkt seferlerin düzenlenmesinde.
Önümüz Ramazan.
Bayramda da uçak seferleri için şimdiden yer ayıran ayırana.
Uçak sefer doluluk oranının yüzde 90 ila 100’lerde olduğu Batman havalimanından artık Antalya ve İzmir direkt seferlerinin de düzenlenmesinin zamanını gelip geçti.
Haftada üç gün İzmir ve Antalya seferlerinin düzenlenmesini isteyen Batman iş dünyası, esnaf ve Oda-STK temsilcileri, şimdiden girişimlerde bulunulması için de üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söylüyor.
Bakın, Şanlıurfalılar nasıl atakta.
Belediye Başkanları başta olmak üzere iş dünyası ve lobileri; THY başta olmak üzere diğer özel hava şirketlerinin kapısını aşındırıyor ve Urfalılar komşu illerden uçmamak için de her türlü çalışmaya yöneliyor.
Umarız, hava yolu ulaşımında Batman, komşu illerin gerisinde kalmaz.