**Birçok şehirde 1000 yatak kapasite üzerinden ‘şehir hastaneleri’ yapılırken, biz de hala 400 yataklı yeni hastanenin temeli atılamadı. Nüfusuna göre Araştırma-İhtisas ile Tıp Fakültesinin olmadığı belki de tek şehiriz.

**Her defasında söylüyoruz; özel sağlık yatırımlarında bir dönemler parmakla gösterilen Batman, artık yerinde sayıyor. Bu şehrin acilen yeni şehir hastanesi, Tıp Fakültesi ve Araştırma-İhtisas hastanesine gereksinimi var.

NEDEN GERİLİYORUZ?
Kim ne derse desin; Batman son günlerde özellikle sağlık ve eğitim yatırımlarında geride kaldı.
Batman’ın eğitim ve sağlık yatırımları diğer illerin ortalamasının gerisinde olduğunu hep dile getiriyoruz.
Sağlığı çok yazıyoruz ama eğitim konusu çok gündem olmuyor. Bu nedenle bugün biraz da Batman Üniversitesi bünyesinde artık açılması zaruri hale gelen Tıp Fakültesini dile getirmek istiyoruz.
Bakın, Batman’dan sonra ‘İl’ olan Düzce ile Karabük’te bile Tıp Fakültesi var.
Karadeniz bölgesiyle iç içe olan iller Samsun, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon Üniversiteleri bünyesinde ‘Tıp Fakülteleri’ yıllar öncesinden kurulmuş.
Küçük illerde bile Tıp Fakültesi olduğu bir süreçte Batman nedense; bu önemli bölümden mahrum.

BATMAN’IN NEDEN TIP’I OLMASIN?
Batman Üniversitesi tam 10 yıldır bilinen bölümler nedeniyle öğrenci sayısında 15 bini aşamıyor.
Birçok şehir, Üniversitesine yıllar öncesinden kazandırdığı ‘Tıp Fakültesi’ başta olmak üzere Hukuk, Diş hekimliği ve Eczacılık bölümüyle öğrenci sayısını 40-50 binin üzerinde tutmayı başarıyor.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yeni yılın ilk aylarında göreve gelir gelmez; birçok alanda yerinde sayan Üniversiteyi düzlüğe çıkarmanın gayretinde.
Bir de yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yeni bir eğitim kadrosunu oluşturmanın çabasında olan Prof. Dr. Durmuş’un, işi hiç de kolay değil.
Prof. Dr. Durmuş, sürekli çaba gösteren bir Rektör.
Batman Üniversitesini bir yere getirebilmenin çabası içinde olan Prof. Dr. Durmuş, Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi ve iktidardaki bazı politikacıların desteğini alıp Üniversiteye yeni bölümleri kazandırmanın yanı sıra akademisyen açığını kapatabilmenin derdinde.
Batman’ın geleceği olan Üniversitemizi ve gençlerimiz için bunu hep birlikte başarmalıyız.

ACİLEN HASTANEYE İHTİYAÇ VAR
Batman’da Tıp Fakültesi ile Araştırma-İhtisas hastanesinin olmaması bu şehrin elini kolunu bağlıyor.
Batman’da hastalar için en büyük çile Tıp Fakültesi ile Araştırma-İhtisas Hastanesinin olmaması.
Temeli atılma aşamasında olan 400 yataklı yeni ‘şehir hastanesi’nin Bölge Devlet hastanesinin yükünü ne kadar azaltacağını yaza yaza dilimizde tüy kalmadı.
Bakın Vali Ahmet Deniz, Milletvekili Ataullah Hamidi ve Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, yeni hastanenin yer sorununu aylar öncesinden çözdü ama şu ihale meselesi nedense uzun bir süre aldı.
Koca şehir merkezinde ‘şehir’ hastanesinin olmama ayıbı da bu yeni sağlık yatırımının hayata geçirilmesiyle ortadan kalkar.
Kısacası; zaman geçirilmeden başlanılacak yeni hastaneye bu şehrin şiddetle ihtiyacı var.
Hep birlikte bu şehrin sağlık ve eğitim yatırımlarına kavuşabilmesi için doğru olan yolu bulmalıyız...