HASTANELERDE İNCELEME

TKHK Başkanı Zafer Çukurova, Batman’daki kamu hastanelerinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Bölge Devlet Hastanesi acil servisini gezen Çukurova, hastaneden hizmet alan vatandaşlarla yakından ilgilendi. Vali Azmi Çelik ile birlikte Bölge Devlet Hastanesinde yapımı tamamlanan 20 yataklı 3. basamak yoğun bakım servisinin açılışını da yapan TKHK Başkanı Çukurova, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bölge Devlet Hastanesinde ‘Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışını da yapan Çukurova, hastanenin kan merkezini gezerken, kan bağışında da bulundu.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Dr. Zafer Çukurova’nın başkanlığında TKHK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Yusuf Kara, Tıbbı Cihaz ve Tıbbı Hizmet Alımları Planlama Daire Başkanı Umut Doğan, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu, Genel Sekreterlik Hizmet Başkanları, Hastane Yöneticileri ve Başhekimler, İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar ile sağlık personellerinden oluşan grupla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Genel Sekreter Pamukçu, sunum yaparak Batman’daki sağlık hizmetlerinin işleyişini anlattı. Karşılıklı fikir alışverişi çerçevesinde geçen toplantıda mevcut hastanelerin genel durumu ve ildeki sağlık yatırımları görüşüldü.


“BEKLENTİLERE AÇIĞIZ”
Batman’daki tüm kamu hastaneleri tek tek masaya yatırılırken, nüfusun yapısı, talep edilen ve sunulan sağlık hizmetlerinin oranları, beklentiler gibi birçok alanda değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda hastane hizmetlerinin daha da arttırılmasına yönelik çözümler ortaya konuldu. Başkan Çukurova, sunulan hizmetlerde Batman’ın beklentilerine yönelik düzenlemelere açık olduklarını söyledi. Toplantının ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini de ziyaret eden Çukurova, acil servis ile 34 kuvözlü yenidoğan ve sterilizasyon ünitesini gezdi. 

Editör: TE Bilişim