*Geçen yıl polikliniklerde muayene ve ameliyatlarla rekor sayıya ulaşan Batman Bölge Devlet hastanesi, çevredeki il ve ilçelerden de 100 bin civarında hasta talebiyle karşılaştı. 2013’te 864 bin 644 hastanın polikliniklerde muayene olduğunu söyleyen Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Adnan Tuna, “Büyük, küçük ve cerrahi girişimlerle hastanemizde 111 bin 761 hasta da ameliyat oldu” dedi.

HASTA AKINI

350 Yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi 107 hekim, 19 pratisyen ve 800’e yakın sağlık görevlisi, memur ve teknik ekibi ile geçen yıl bir rekora imza attı. Mardin, Siirt, Diyarbakır, Şırnak ve Bitlis’e bağlı ilçe ve yerleşim birimlerinden bir il nüfusu kadar hastanın da Batman Bölge Devlet hastanesi’nde tedavi ettiklerine dikkat çeken Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Adnan Tuna, “Geçen yıl hastanemiz gerek poliklinik, gerekse ameliyatta büyük bir hasta potansiyeli ile karşılaştı. Önceki yıla göre yüzde 20’lik bir artışın olduğu hastanemizde yatan hasta sayısı 22 binden, 23 bine çıktı. 528’i taş kırma, 22 bin 899’u yatan hasta, 7 bin 22’si Onkoloji poliklinikte tedavi gördüğü hastanemizde 1734 kişi de yoğun bakım ünitesine alındı. Açık kalp ameliyatı olan kişi sayısı ise 56. Anjiyografi, stent ve balon diğer girişimsel ile kardiyolojik girişimselde 2 bin 449 hasta tedavi oldu” dedi.

HASTANE YENİLENDİ

Bölge Devlet Hastanesi’nde yeni ünitelerin açıldığına da işaret eden Opr. Dr. Tuna, şöyle devam etti : “Bir çok alanda yenilik yapıldı. Ameliyat oda sayısı arttırıldı. Evde Sağlık Hizmetleri olarak tedavi gören 223 hastaya ulaşıldı. Evlerde ziyaret ve muayeneler yapıldı. Sağlık Bakanlığımızın katkıları, Maliye Bakanımızın desteği, Valimiz ile Özel İdare’nin çabası ile hastanemize ambulans takviyesi yapıldı. Ayrıca Milletvekilimiz Ziver Özdemir’in girişimleri ile hastanemizin bazı eksiklikleri giderildi. Katkılarından dolayı bize destek veren Bakanlarımız, Milletvekilimiz, Valimiz ve Genel Sekreterimize teşekkür ediyoruz. Hedefimiz 2014’te hasta ve çalışanların memnuniyetidir. Geçen yıl verdiğimiz bu kaliteli sağlık hizmetinin devamı gelecek. Hasta ve çalışanlara güven içinde kaliteli bir sağlık hizmeti sunmanın çabası içindeyiz.”

Editör: TE Bilişim