** Batmanlılar, son yıllarda ‘burun estetiği’ne yöneldi. KBB uzmanı Op. Dr. Feyzi Meşe, artan burun estetiği operasyonlarının en büyük nedenlerinden birinin ‘sosyal medya’nın etkisine dikkat çekti.

** Özel Batman Dünya Hastanesi Doktoru Meşe: “Özellikle selfie çekimleri yapanlar, fotoğraflarını sıklıkla sosyal medyada paylaşıyor. Burun yapılarını beğenmeyenler, estetik olmayı istiyor. Son üç yıldır Batman’da, çevre illerden gelenlerle yaklaşık 1.500 burun estetiği ameliyatı gerçekleştirdik” diyor.

BURUN AMELİYATLARINDA ARTIŞ
Batman’da son yıllarda kamu ve özel hastanelerde burun estetiği olanların sayısında ciddi artış yaşanıyor. Burun estetiğinde daha çok özel hastanelerin tercih edildiği kentte kadınlar kadar erkekler de burunlarından şikayetçi. Özel Batman Dünya Hastanesi KBB uzmanı Op. Dr. Feyzi Meşe, estetikte ‘sosyal medya’ kullanımının etkili olduğunu söyledi. Üç yıldır görev yaptığı Batman’da yaklaşık 1500 burun estetiği ameliyatı gerçekleştirdiğini belirten Meşe: “Burun şikayetiyle gelen hastalarımızın yüzde 60’ı sağlık, yüzde 40’ı ise şekil bozukluğu şikayetiyle bize başvuruyor. Sağlık probleminden gelen hastaların çoğunda da yine estetik kaygılar oluyor. Birçok hastalarımızda iki sorunu beraber gideriyoruz” dedi.

KADINLAR KADAR ERKEKLER DE
ESTETİK OLUYOR
Op. Dr. Meşe, burun estetiğinde kadınlar kadar erkeklerin de kendilerine başvurduklarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Burun estetiği şikayeti ile gelen kadın hastalarımız çoğunlukta. Ancak erkeklerden de çok fazla talep var. Yaş aralığı çok geniş. İnsanlar, 16-17 yaşından sonra ameliyat olmaya karar veriyorlar. Genel olarak yaş ortalamamız 20-30. Fakat, estetik için 50 yaşındaki hastalarımız da var. Estetikte artışın olmasında sosyal medyanın da ciddi etkisi var. İnsanlar takip ettikleri film yıldızlarına özeniyor. Bu durum sadece Batman’a özgü değil elbet.”

EN SIK ŞİKAYET; EĞRİLİK
Eğrilik ve kemerli büyük burun şikayetlerinin sıklıklı olduğunu sözlerine ekleyen KBB uzmanı Op.Dr. Feyzi Meşe: “Bölgemizde burun şikayetlerinin en büyük nedeni eğrilik. Hem dış taraftan görülebilen eğrilik, hem de iç taraftan nefes almayı zorlaştıran bir eğrilik. Onun dışında kemerli büyük burun şikayetiyle bize başvuran hastalar var. Son zamanlarda insanların burun ameliyatlarına yönelmesinin birçok nedeni var. Bunun en büyük nedeni sosyal medya. İnsanların yaşamını çok etkiliyor. Diğer etkenlerden biri ise takip ettikleri film yıldızları. Sadece Batman’da değil, hem bölgemizde hem de ülkemizde burun estetiği ameliyatlarında çok ciddi bir patlama var. Hasta profilimizin %60’ı Batman, %40’ı ise çevre il ve ilçelerden. Ayrıca Batman’da sadece bizim hastanemizde olan bir cihaz var. Piezo dediğimiz cihaz sayesinde ameliyat sonrası şişme ve morarma gibi problemleri en aza indirip, iyileşme süresini kısaltıyor. Bu cihaz ciddi anlamda hasta konforunu arttırdı ve hasta sayımızda artış sağladı.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim