‘BAHARA MERHABA’ ETKİNLİĞİ
5’cisi düzenlenen ‘Bahara Merhaba’ etkinliğinde, Batmanlı 85 diyaliz hastası moral buldu. Beşiri-Kıradağındaki Dört Mevsim tesisindeki etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, İdari Hizmet Başkanı Beşir Ulutaş, Bölge Hastane Yöneticisi Dr. İdris Yıldırım, Başhekim Yardımcısı Evren Ekingen, Bölge Hastanesi Hizmet Müdürleri Rıdvan Sevgili, Sevda Baran ilgili personellerin hasta ve yakınları katıldı. Bağlama eşliğinde halay çeken hasta ve yakınları ‘bahara merhaba’ dedi. 

YÖNETİCİLERDEN DESTEK MESAJI
“Diyaliz hastalarının tedavi süreçlerine sosyal destek sağlamaktadır” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, etkinliklerin hastaların bedenen iyileşmelerinin yanı sıra ruhen ve sosyal iyileşmeye de katkı sağladığını ifade ederek, hastalara her türlü desteği vermeyi bir görev bildiklerini söyledi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, ‘Bahara Merhaba’ etkinliğinde hasta ve yakınlarıyla güzel bir gün geçirdiklerini belirtti. Hastane ortamından farklı bir alanda ağırladıkları hastaların moral-motivasyonlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını  kaydeden Pamukçu; “Tedavi süreçlerine sosyal destek amaçlı düzenlenen geleneksel pikniğe katılımlarından ötürü hasta ve yakınlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



“PSİKO-SOSYAL DESTEK ŞART”
Etkinliği katılan Psikolog Yasemin Körsu, şöyle konuştu; “Hastalar için diyaliz tedavisi yada ilaç tedavi ne kadar önemli ise psiko-sosyal destekli tedavi de o kadar önemlidir. Tedavi olacağına inanmayan hastaya psiko-sosyal destek verilmeden sadece ilaç tedavi verildiğinde iyileşme ya tam olarak gerçekleşmemekte ya da tedavi süreci uzamaktadır. Hastaların iyileşeceğine olan inancı ne kadara yüksek tutularsa iyileşme süreci de o kadar kısalmaktadır. Bu süreçte de hasta-aile-hekim ve psikolog işbirliği halinde olmalıdır. Hastaya biyolojik, psikolojik ve sosyal destek birlikte sunulmalıdır.” Öte yandan hasta ve hasta yakınları, güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, bahar etkinliğini gerçekleştiren yöneticilere teşekkür etti.  

Editör: TE Bilişim