Basın toplantısıyla bebeğin tedavi süreci anlatan Yeni Doğan Uzmanı Dr. Yusuf Kale: “İnal bebek bize geldiğinde 285 gramdı. 8 Aylık tedavi sürecinin ardından 4 kilo 160 gram olarak ailesine teslim ettik. İnal bebek, ülkemizde bu ağırlıkta doğup yaşama tutunan ilk bebek oldu” dedi.

285 GRAM DOĞDU
HAYATA TUTUNDU

Yaklaşık 8 ay önce Şırnak’ın Silopi ilçesinde dünyaya gelen İnal bebek, Batman’da özel hastanedeki başarılı tedavi sürecinin ardından hayata tutundu. Bişenk-Ebubekir İnal çiftinin 285 gram olarak doğan kız bebeği, Türkiye’de yaşama tutan ilk bebek oldu. Medicalpark Batman Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında Hastane Başhekimi Haluk Aygüler ve Yeni Doğan Uzmanı Dr. Yusuf Kale, süreci anlattı. Hastane Kurumsal İletişim Müdürü Sabri Yıldız ile İnal bebeğin hemşiresinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başhekim Haluk Aygüler: “Hastanemiz yeni doğan ünitesiyle sadece Batman’a değil, bölge illerine hizmet veriyor. Böyle bir vakanın taburcu olması bize mutluluk verdi. Başta doktorumuz Yusuf bey olmak üzere yeni doğan ünitesindeki tüm personellere teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK, DÜNYADA
3 BEBEKTEN BİRİ

23 Haftalık olarak dünyaya gelen İnal bebeğin tedavi sürecini anlatan Yeni Doğan Uzmanı Dr. Yusuf Kale ise şunları söyledi: “İnal bebek bize geldiğinde ultrasonları ve kalp yapısı normaldi. Beyninde de her hangi bir kanama yoktu. Bu ağırlıktaki bebeklerin yaşamaları çok nadir görülen bir durum. Yeni doğan ünitemizde uyguladığımız tedaviler sonrası bebeğimiz iyi noktaya geldi. Yaptığımız kontrollerde sadece gözünde ‘rop’ denilen rahatsızlık belirlendi. Ancak enjeksiyonla müdahalede bulunduk. Yaklaşık 8 aylık tedavi sürecinin ardından bebeği 4 kilo 160 gram olarak ailesine teslim ettik. Tabi bu durum sadece benim değil, yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki tüm arkadaşlarımızın başarısıdır. Ülkemizde bu ağırlıkta yaşama tutunan ilk bebek Elçin İnal oldu. Dünya literatüründe yaptığım araştırmalarda bu durumda sadece 3-4 bebeğin olduğunu söyleyebiliriz.” (Barış Arslan-Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim