** İl Sağlık Müdürlüğü, ‘organ bağışı’ haftası nedeniyle kent merkezinde farklı noktalarda stantlar  açacak. Organ bağışının önemine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu: “Bir gün kendimiz veya yakınlarımızdan birinin de organ bağışına muhtaç hale gelebileceği bilinciyle organ bağışında bulunabilir ve etrafımızdaki kişileri de buna ikna edebiliriz” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE 25.887 KİŞİ
ORGAN BAĞIŞI BEKLİYOR
Organ bağışı haftası nedeniyle İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu açıklamalarda bulundu. Hafta nedeniyle halkı bilgilendirme ve organ ve doku bağışı başvurularını kabul etmek için kent merkezinde stantlar açacaklarını belirten Pamukçu: “2019 Yılı için Türkiye geneli 25.887 kişi organ bağışı beklemektedir. 2018 yılı içinde 1708 beyin ölümü gerçekleşmiş olup sadece 467 kişinin organlarının bağışına ailesi tarafından izin verilmiştir. Türkiye genelinde 22.320 böbrek, 5 ince bağırsak, 1063 kalp, 4 kalp kapağı, 2148 karaciğer, 65 akciğer, 282 pankreas olmak üzere toplam 25.887 kişi bağış beklemektedir. Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayımız her geçen gün artmaktadır” dedi.

“İSTENİLEN SEVİYELERDE DEĞİLİZ”
Pamukçu, şöyle devam etti: “Organ nakli hizmetlerinde büyük gelişmeler kaydedilmekle beraber istenilen seviyeye ulaşılamamaktadır. Bunun en büyük nedeni organ ve doku bağışının yetersizliğidir. Bir gün kendimiz veya yakınlarımızdan birinin de organ bağışına muhtaç hale gelebileceği bilinciyle organ bağışında bulunabilir ve etrafımızdaki kişileri de buna ikna edebiliriz. Bağışlanan her organ bir hayat kurtarır ilkesi ile 03-09 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası dolayısıyla Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde halkı bilgilendirmek, organ ve doku bağışı başvurularını kabul etmek üzere Sağlık Müdürlüğümüz, toplum sağlığı merkezlerimiz, tüm kamu ve özel hastanelerde satan açmış bulunmaktadır. Vatandaşın gerekli duyarlılığı göstereceğine inanarak tüm halkımızı bu stantlara davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim